måndag 29 oktober 2012

Jag har en mycket relevant fråga: Var är invandringens budget?




Flyktinggruppernas riksråd tycker att det är stötande att en vuxen asylsökande "bara" får 61 kronor om dagen att leva på. 

Efter att de fått frihet, beskydd, omhändertagande personal, utbildning, värme, telefon, mat, husrum, el, vatten, kläder, skor, fria resor och tolk så räcker det inte med 61 kronor om dan?!?

Fråga vilken fattigpensionär eller heltidsarbetande låginkomsttagare som helst.

Nästa år fortsätter den hejdlösa massinvandringen, då  ytterligare 54 000 personer väntas söka asyl till vårt land.

När det gäller försvaret, skolorna, landstinget you name it, så finns det alltid en budget. Debet och kredit måste gå ihop.

Nån som sett eller hört talas om budgeten för invandring och integration?Hur stor är den?Och var finns gränsen för att överskrida den?Det känns som om vi har en happy-go-lucky-regering, som oroande nog tror på Mirakel.





svd svd hd




9 kommentarer:

  1. Carina! Jag håller med dig!
    Tunnelbanerånarens barn ska få gratis skolgång och ALLA som kommer till vårt gränslösa land ska också få "gratis" sjuk o tandvård!
    Sen undrar jag lite om vem som är ”fientlig” …
    De svenskar som kallas främlingsfientliga - eller främlingarna som översvämmar vårt land?
    Det kryllar av människor som tunnelbanerånare, ficktjuvar, kopparstöldsligor och ”vanliga” kriminella – alla helt utan identitet (eller med flera?)
    I Sverige är det tydligen aldrig olagligt att vistas illegalt! Och vi värnar tydligen väldigt om dessa olagligas rättigheter. Hederliga etniska svenskar har bara skyldigheter och kan kallas vilka invektiv som helst om de inte ”gillar” illegala och andra bedragare!
    Varför finns det ingen kontroll av folk som kommer in i landet? Ett stort flertal av dessa ”människor” förefaller vara totalt utan medmänsklighet eller moral – de har ju bara kommit hit för att stjäla, och risken att åka fast är nästintill obefintlig!
    Ändå är det vi som är ”fientliga” och inte de!!!

    SvaraRadera
  2. Ja du anonym, mitt mått börjar verkligen bli rågat.

    SvaraRadera
  3. Ni klagar över 61:-/dag, inte ens en pansionär får så lite.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo du ”pansionär"
      I slutändan får de faktiskt mer än en pensionär! Det är inte alla som har närmare 2000:- Kvar varje månad efter det att hyra, mat och tandläkarräkningar är betalda!

      Radera
    2. 1800 kr/mån är faktiskt tillräckligt att *leva* på då man har just allting annat betalt. Äter man regelbundet på McDonalds blir det svårt förstås, för att inte tala om personen är en rökare. Cigaretter är otroligt mycket dyrare i Sverige än varifrån de så många asylanter kommer ifrån.

      /Läsare

      Radera
  4. Alla inläggen på min blogg idag ger i dagern det som våra värdelkösa fiaskopolitiker inte sett, märkt, hört eller begripit.
    Och det värsta av allt - när uppgörelsens tid är här, och vi andra står här med resterna av ett vackert land, då kommer vi inte ens att se baken på Reinfeldt, Ullenhag, Lööf, Romson, Sahlin eller Westerberg.

    SvaraRadera
  5. Det är missvisande av SvD att påstå att det är 61kr/dag utan att deklarera eller i varje fall nämna de andra mycket betydande ersättningar som en asylsökande också får. Asylsökande för utöver dessa pengar i stort sett allt de behöver för uppehälle. Det kan jämföras med de 67kr/dag värnpliktiga brukade få under tjänstgöring.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bingo! Jag minns muttret från den tiden :) Det ska vara S och V (tror fler småpartier nämnt det) att inte tänka på den saken och vilja höja rejält för asylanter som inte är svenska medborgare eller ens fått TUT eller PUT.

      Det ska i alla fall bli intressant vad regering/riksdag har att säga om saken. Det är några månader sedan jag läste om vilka fantastiska resurser som kommer. Nu är läget ansträngt. Vill man öka på kostnaderna tro?

      /Läsare

      Radera
  6. Anonym, detta är ett utsökt tillfälle för att påvisa den extremt låga tanke medier och politiker i gemen har om väljarnas intellekt och egna tankeförmåga.

    SvaraRadera