söndag 28 oktober 2012

Verklighetsfrånvänd Frans af Ullgarn lever i en skön saga.

 Corren idag har en artikel om anhöriginvandringen från Somalia som nästa år ökar i Östergötland till 3000.Nu gäller det att försöka hitta bostäder i bostadsbristen, reda ut utbildningsnivån, leta rätt på skolor, ordna med kläder, mat och försörjning. Migrationsverket står för de första kostnaderna, etableringsprogram i två år samt en utvecklingsgaranti i ett år, men alla kostnader utöver detta får kommunerna stå för.
Regeringen lovade dessutom i sin budget 1,3 miljarder kronor under fyra år till kommuner med stor anhöriginvandring.
Mycket pengar.
Och strömmen av flyktingar har ingen ände.

Medan somliga klarsynt inser att Sveriges pengar inte kommer från en aldrig sinande källa, så finns det kommenterare som frans af ullgarn som tror på riktigt att dessa miljardkostnader nu och framåt, trollas fram om vi som försörjer alla, bara låter bli att åka till Thailand och undviker att köpa ny bil.
Verklighetsfrånvända människor skrämmer mig.

l
  •   Avatar
    Generositet!! Dessa människor har levt under fasansfulla former. Vi har i decennier vältrat oss i välfärd, kan inte vi då ta ett par steg tillbaka och låta dessa stackars människor få en dräglig tillvaro.
  • Avatar
    Snart har vi ingen välfärd kvar lille frans.
    Många av dom som får permanent uppehållstillstånd åker tillbaka till det "fasansfulla" hemlandet dom flytt från och lever i lyx på våra skattepengar.
    Vi ger dom bidrag i mängder utan något som helst motkrav. Kommuner stänger äldreboenden för dom som byggt upp Sverige för att ha råd med dessa "flyktingar".
    För det första förstår jag inte att man ger Permanent uppehållstillstånd, dom ska ha tillfälligt med möjlighet till förlängning efter 5 år.
  • Avatar
    Generositet igen!! Kan inte vi som är ett av de rikaste länder i världen visa medmänsklighet. Jag är stolt inför omvärlden att Sverige tar på sig ett ledande ansvar och hjälper dessa människor ur tragiken som de upplevt i sina hemländer. Vi behöver inte åka till Thailand 2 ggr/år vi behöver inte köpa ny så ofta vi behöver inte så stora överytor i våra bostäder. Vi kan anpassa oss till ett etiskt liv utan att det skulle påverka den pågående livet så mycket.

4 kommentarer:

  1. Om hon vill leva på vatten och bröd så får hon gärna göra det,det är och kommer aldrig att vara mitt val.Men vem fråga mig vad jag ville? Nä just det ingen.Det låter så vackert att ska man förändra så måste man rösta! när det egentligen inte betyder ett skit.

    SvaraRadera
  2. "frans_af_ullgarn" är naturligtvis Erik Ullenhag.

    SvaraRadera
  3. Di dumme tar aldrig slut,sade alltid min far.
    Om inte "Ullgarn" är ironisk så måsta jag bara béklaga hans verklighetsuppfattning.
    Denna person har tydligen aldrig varit ute i verklighetens Sverige.
    Om inte förr,så kommer uppvakningen inom några år,då pensioner och sjukersättningar dras in,bostäder konfiskeras,Sverige imploderar som stat,investerare drar härifrån,ingen kommer att kunna konsumera för att hålla samhället igång.
    Vi kommer att gå under,våra barn förskingras,våra åldringar lämnas åt sitt öde,sjuka får dö utan att åtgärdas,många kommer att fly landet.medan de kan,däribland bl.a. Ullgarn som den Quisling han är,om han inte "ironiserar".
    Vad var då meningen med detta?
    Jag ser ingen annan förklaring än <att de som som iscensatt detta fasanfulla scenario,detta vidriga folkförräderi mot ett litet fredligt folk i norden,har fått sin smutsiga sold från ett land i arabiska viken,med enorma pengaresurser som köpt de ansvarigas själar för grova pengar,trots stanken av blod från dessa 30 silverpenningar.
    Såg på en blogg att alla vi som kämpar för vårt land och våra barns ev,framtid,inte längre skall finna oss i att kallas för rasister och främlingsfientliga,när vi ifrågasätter vanvettet med Kejsarens nya kläder som föröder vårt land.
    Dessa folkförrädare som sålt ut sig själva,sina barn,oss och våra barn,skall i våra inlägg på nätet framöver benämnas Quislingar och inget annat,f.o.m.nu!!!
    Men vad dessa gjort mot sina landsmän är så vidrigt till sin natur att Vidkun och hans anhang ,på den tiden det begav sig för dem,närmast framstår,vid jämförelse,som en skock förvillade byfånar.
    En klen tröst är att alla kommer att drabbas av det fasansfulla förräderi:Även de och deras barn som dragit igång detta ,oerhört smutsiga svek.
    Tyvärr så kommer vi alla att hamna i ondskans malström, men för att avsluta detta bittra inlägg i tårar över mitt förådda land,så låt mig få citera Oscar Wilde.
    Katinka Glahd
    "Vi kommer alla att hamna i rännstenen,men en del av oss,ser fortfarande upp mot stjärnorna".

    SvaraRadera
  4. Givetvis, en pseudonym! För inte kan det väl finnas flera blådårar som njuter av att med stor generositet skänka bort andras pengar?!

    SvaraRadera