lördag 13 oktober 2012

Bertil Rolf om den svenska yberkränktheten. På min blogg får alla dessutom lov att kommentera.


Läs professor emeritus Bertil Rolf på Newsmill: Kränkthet har blivit en karriärväg i Sverige.
-"Att vara eller spela kränkt är inte främst en individuell företeelse.
Yrkesmässigt upprörda å egna och andras vägnar kan vara en karriär till maktpositioner i Sverige."

 Det har vi andra förstått men inte formulerat lika väl.
Alla som inte får kommentera på newsmill är varmt välkommen att göra det här!

10 kommentarer:

  1. Newsmill bojkottar jag sedan de drog i nödbromsen. Kan rekommendera http://debatt.svt.se/ Förvånande nog tolerantare än fascisterna i Varberg som modererar SvD. http://www.medievarlden.se/arbete-a-metoder/2-arbete-a-metoder/8722-medievaerlden-i-varberg-haer-modereras-sajternas-kommentarer Vilka och vem som står bakom det kan man hitta på Flashback.

    SvaraRadera
  2. Och på polisstationen i Rosengård har någon skämtare döpt om ett konferensrum från Apelgården till Apegården.
    – Alla medarbetare blev väldigt nedstämda. De känner inte igen det här och tar starkt avstånd från det. De känner sig kränkta, säger Bengt Hersler.

    Behövs det så litet för att bli kränkt och nedstämd så passar man nog inte som polis men efter några insatser av krisgrupper så kanske de kommer ut ur sin nedstämdhet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan inte tro att det är en "skämtare" som gjort detta utan snarare en invandrarfientlig person. Skönt att polisen tar avstånd från dylika "skämt".

      Radera
    2. "– Alla medarbetare blev väldigt nedstämda." Även om skämtet var väl juvenilt så tror jag ändå att de flesta såg humorn i det hela och drog på munnen.

      Radera
  3. Anonym, jag tror att ditt liv skulle bli lite lättare om du inte lägger in för mycket misstänksamhet och misstro i småsaker. Vi kan välja att ha överseende med saker, eller att igla oss fast och och leta fel och ettiketera syndabockar. Allt beror på hur man vill leva, vilka krig man tycker att man måste ta.

    SvaraRadera
  4. Anonym (17:14):
    Bor du möjligen i området,och känner till vilka etniska härkomster poliserna har i denna vaktlokal ??
    När det gäller Rosengården är väl detta tillmäle känt sedan årtionden tillbaka,så där lär inte detta ord uppfattas som "rasistiskt",...snarare ett uttryck för en verklighetsbild.


    störa

    SvaraRadera
  5. Artikeln var bara lysande. Har länge misstänkt att vi har en "Kränkningskarriär" när negerbollarna och kinapuffarna blev rasistisk sprängstoff medan de svåra förändringarna i samhället får inte diskuteras. Det brann en skola och tre bilar i grannkommunen igen under veckan. Var barnen kränkta?

    SvaraRadera
  6. Hur har detta vansinne kunnat ta fäste till detta absurdum?

    SvaraRadera
  7. Många idag har inte upplevt riktig apartheid, den bestialiska lagstyrda dödshatiska blodbadsrasismen.
    Dom blandar ihop det med Kinapuffar.

    I vårt land har aldrig rasmotsättningar tagit fäste, vi visste ju inte ens hur en svart människa såg ut på femtiotalet.
    Så det finns en nyansskillnad i laddningen när en amerikan eller vit Sydafrikan spottar ur sig "nigger" med sin brutala bakgrund, och en svensk säger "svarting". Vi har ju aldrig nånsin haft något emot vare sig den ene eller andra rent historiskt.
    Detta har unga människor idag ingen aning om, vi klumpas ihop med alla "rasister".

    SvaraRadera
  8. Bertil Rolf, professor emeritus, skriver en utmärkt och intellektuellt hederlig debattartikel på Newsmill. Titeltilläget emeritus, visar att han är pensionär. Visst är det ändå sorgligt att vi lever i ett land, där man inte kan föra fram /diskutera sanningen förrän man blivit "skottsäker", dvs lämnat sitt arbete/befattning./Länsmansdjäveln

    SvaraRadera