torsdag 25 oktober 2012

aftonspånans Karin Magnusson drömmer sig bort till en Folkrepublik.



Idag tvålar Karin Magnusson ordentligt till alla föräldrar som av någon anledning vill vara tillsammans med sina småbarn i hemmets lugna vrå.
 Så här talar propagandaministern i aftonspånan:




-"Ska vi ha barnens bästa för ögonen borde alla kommuner göra som Botkyrka och erbjuda 35 timmars barnomsorg oavsett vad föräldrarna har för sig på dagarna.
Förskolan ska erbjuda pedagogisk verksamhet som stimulerar och utmanar barns lärande och utveckling."

Varför inte slussa dit spädbarnen direkt från förlossningsbordet.

Så får vi små vandrande pinnar som Karin Magnusson som tänker, tycker allting rätt och lika.
Så vi får det som i en riktig Demokratisk Folkrepublik.

2 kommentarer:

  1. Hej Carina!
    Du skriver helt riktigt: ”Förskolan ska erbjuda pedagogisk verksamhet som stimulerar och utmanar barns lärande och utveckling."
    Tyvärr har det blivit en skönskrivning för BARNPARKERING! Den pedagogiska verksamheten är på de flesta förskolor inte vidare utvecklad då personalen där mestadels endast har klarat av(?) gymnasiets barn o ungdomslinje (de får då kalla sig för barnskötare och även pedagoger!!)
    Antalet ”riktiga” pedagoger med relevant högskoleutbildning sjunker däremot för varje dag då en sådan flerårig utbildning med digra studielån och låga löner lockar allt färre, precis som med andra lärarkategorier…
    Att lura i människor att denna verksamhet är den enda och allenarådande tillvaro att rekommendera för små barn handlar inte om omtanke om barnen – Nej, det är istället föräldrarnas bekvämlighet som gjort att man VILL tro på detta!
    Till sist och icke att förglömma: Det finns fortfarande några lysande exempel på förskolor som bedriver en alldeles utmärkt verksamhet, helt enligt läroplanens intentioner – och det finns också föräldrar som vill vara med sina barn och inte gärna lämnar bort dem till ställen med okvalificerad personal där djungelns lag råder i barngruppen!
    Hälsningar från en fd kvalificerad barnarbetare.

    SvaraRadera
  2. Tack för klokt inlägg. Är övertygad om att eftersom det i själva verket är ytterst sällsynt med någon slags valfrihet i barnomsorgsfrågan, så dövar föräldrarna sina samveten med skönskrivningarna.
    Man har inbillat vuxna människor att det bästa för alla barn är statlig uppfostran.
    Det är detta jag vänder mig emot.
    Instämmer i att det finns briljanta barnpedagoger och berömvärda förskolor.
    Men barn är individer, min dröm är att de ska tillåtas vara det, och inte bara kollin.

    SvaraRadera