tisdag 4 september 2012

Varning- Reinfeldt tillbaka.

Fria Tider: Alla som pensionssparar under löfte att få ta ut pengarna vid 55 års ålder kan känna sig blåsta.
Regeringen frånträder sin del av avtalet och vill besluta om att frysa våra egna sparade pengar - för att tvinga svenskar att jobba till 75 år.
Hey, varför inte 95, Reinfeldt, så vi kan ta hit fler djiboutier och andra lycksökare att livstidsförsörja.

Glad.


Ledsen.                             Stolt.












Förvirrad.
Uttråkad.

Rasande.

11 kommentarer:

  1. Ännu en anledning till att sluta med det vanliga pensionssparandet. Börja spara helt själv av redan skattade pengar. Det kom vi i min familj fram till före Reinfeldts utspel om pension vid 75 år. Det är bara att se hur skattepengarna förvaltas för att vilja samla själv istället

    /Läsare

    SvaraRadera
  2. Bra, mycket bra. Nu har de skitit i det blå skåpet och plånboken verkar vara det enda som är känsligt för det sovande folket. Den allmänna pensioner är redan bortlovad till somalierna - från Djibouti.

    Om inte det här väcker sjusovarna så emigrerar jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Argus, min vän. Ha passet redo. Det sovande och troligen drogade folket har svårt för att vakna. Pensionen är för de flesta något svårt och abstrakt och helt bombsäkert. Det ligger för många långt in i framtiden. Efter ett yrvaket uppvaknande är det bäst att somna om. Det ordnar sej. Staten tar hand om oss. Så kan de väl inte göra mot oss. Det ordnar sej säkert. Vi är ju så rika här i Sverige, vi har ju säkert råd. Och pensionärer år ju ändå bara tärande och mest i vägen. De har ju så gott om pengar där de sitter i sina sedan länge betalda hus. Det är tyvärr den attityd som är den vanligaste när sociala och andra orättvisor diskuteras. Nu har jag aldrig haft de ekonomiska musklerna att kunna pensionsspara och står möjligen därför lite vid sidan om i just det här ärendet. Men, vad gäller den övriga pensionen så är det väl så att man giver med den handen och tager minst det dubbla med den andra. Allt med ett falskt leende och i ett sken av att det gynnar alla. Utom just dej själv, förstås. Men just du måste ju vara solidarisk och plikttrogen och avstå lite av din stora välfärd till de som behöver den bättre. Så som till regeringen och deras departement och alla generaldirektörer med underlydande. Även till dagens närmast desperata invandringspolitik och vad den drar med sej i hela samhället. Det mesta av den samhällsservice som egentligen skulle prioriteras sparas det in på så mycket som de bara kommer undan med. Förutom en del engångssatsningar på järnvägar och andra högst tveksamma projekt i miljövansinnets namn, m.m. Allt för att slå blå dunster i ögonen på oss, populasen.
      Jag hoppas att min bottenlösa pessimism till viss del är ogrundad. Men jag skriver som jag brukar, "fan tro't". Skogis.

      Radera
  3. Törnrosa sov i hundra år. Det här är ingen saga. En ond thriller, men det verkar ta tid för somliga.....

    SvaraRadera
  4. Vem är det egentligen som använder Reinfeldt som en målvakt ? Vore kul att veta vem som styr Sverige. Reinfeldt kan knappt läsa en skriven lapp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Troligen de sponsorer som betalar "nya Moderaternas" valkampanj...Att det sedan dessutom finns en rad andra(i de 7 partierna),som inte förstår bättre är ju iögonfallande !!Tänker då inte enbart på Lööf,Ulltotten och en rad mossiga sossar...

      Radera
  5. Det varierande ansiktsuttrycket får mig att tro att våran statsminister är finne.

    /Plutten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Plutten:
      Här har du kanske träffat rätt,även om anfadern gycklaren John Hood var "mycket mörkhyad",och från djupaste Afrika.Men denne som tillsammans med en "hustjänarinna" från Baltikum,blev ju Fredriks farfars farfar.. Men i senare blandningar,kan ju även en eller annan finne ha haft sitt finger med i spelet !!Hur som haver,en man med skiftande blod i sina ådror,och därtill "vår" förste verklige mångkulturelle "statsminister"...
      Den förste som inte lär gå till historien !!

      Radera
  6. Jag tror att Reinfeldt kommer att bli så grymt historisk så att han nog själv måste rätta till anletsdragen både på sig och stackars efterkommande.
    Dags för namnbyte i familjen.

    SvaraRadera
  7. Von-Tvärtom-Hood af Täby.

    SvaraRadera