torsdag 6 september 2012

Vad i all världen är det med de unga männens hjärtan?


Ohyggligt oroande rubriker:

-Fotbollsspelaren Victor Brännström i div 2-laget i Piteå avled efter att ha kollapsat under söndagens match mot Umedalen.
-Fotbollsspelaren Piermario Morosini, 25, har avlidit. Mittfältaren kollapsade på planen när hans Livorno mötte Pescara.
-Den turkiske fotbollsspelaren Ediz Bahtiyaroglu avled av en trolig hjärtattack.
-"En professionell fotbollsspelare i Indien dog i mars efter att ha fallit ihop under en match för Bangalore Mars.

Vad är det som händer? Berätta.
Bits det ihop och nonchaleras tecken på grund av klubbens krav?
Nån som vet nåt?


svd svd DN fotbollskanalen 

4 kommentarer:

  1. Troligtvis rör det sig om oupptäckta hjärtfel. Den här typen av dödsfall inträffar inom alla sporter. Någon som kommer ihåg när orienterare mula till höger och vänster under 90-talet (TWAR)?

    /Plutten

    SvaraRadera
  2. Tack Plutten, jo, jag minns. Men känns det inte lite udda att det ett år drabbar orienterare, ett annat år fotbollsspelare....
    Det är nåt mysko.
    Har de inga läkarundersökningar, eller menar du att det är sådana hjärtfel som inte ens läkarna upptäcker i förtid?

    SvaraRadera
  3. Jag är ingen expert men det finns uppenbarligen defekter som inte upptäcks vid en ordinarie hälsokontroll, typ på vårdcentralen. Det är väl endast på riktigt elitnivå spelarna/produkterna genomgår en mer omfattande koll.

    Sedan att det ett visst år drabbar fotbollsspelare och sedan hockey etc tror jag inte riktigt på utan det är mer slumpen. Så det är väl en tidsfråga när en modellbyggare trillar av pinn, när något gått snett av bygget, men det lär väl inte uppmärksammas i media alls, om det inte sker på en tävling förståss.

    /Plutten

    SvaraRadera
  4. Köp en defibrilator, Plutten, häfta fast dig vid den när du sitter där och bygger, och skulle du få känningar, så är det bara att trycka på knappen och fortsätta bygga.

    SvaraRadera