onsdag 5 september 2012

Kadhammar är hemmablind.


Peter Kadhammar har varit i USA och raljerar idag över polisstaten och fattigdomen.

Jag förtvivlar över den enorma fattigdomen och maktlösheten där, men är så innerligt stolt över de amerikaner som faktiskt går ut på gatorna, tar sin självklara rätt att öppet kritisera, och aldrig ger upp.

1 500 i ett demonstrationståg mot orättvisorna är fler än vi nånsin ser i Sverige.

Inte ens en kuf med gummistövel går i svenska tåg när staten och makthavarna äter så dom spricker och dricker årgångsviner på vår bekostnad, när skolor är ett uselt skämt, när utanförskapet står i anarkistisk brand, när otryggheten, kriminaliteten och rädslan ständigt eskalerar, när lag och ordning är nåt man hångarvar åt, när gamla fattigpensionärer ska jubla över 179 kronor i månaden, när dödssjuka människor tvingas i fas tre-dravel, där grogrunden för etniska konflikter än så länge bara är ett frö och välfärden pulveriseras.
Då är det märkligt att Kadhammar, som väl sitter säkert i tryck-kokaren under Lilla Saltsjöbadsavtalet 2/3, reser så långt bort.
Bara för att resa hem, rikta in den deformerande Tivolispegeln och måla upp sin redan fastslagna nidbild av USA, så att alla kan asflabba och nöjt konstatera att det är ju det vi alltid har sagt.
Fast.
Från många andra länder skulle han inte kunna komma undan med livet i behåll.



2 kommentarer:

  1. Den tredje statsmakten kommer att möta samma öde som ett företag med en VD som bara omger sig med ja-sägare, konkurs. Man klappar varandra på ryggen och stryker varandra medhårs och skärmar av sig själva från omvärlden (stängda kommentarsfält m.m.) och när upplagorna viker så anser man att om man bara får folk att inse så man fabricerar fler lögner och så fortsätter dödsspiralen. (Ungefär som den havererade invandringspolitiken.)

    Kadhammar nämner Occupy Wall Street och då kan det vara intressant att se vem eller vilka som står bakom det. Som tur är så har inte hybris drabbat all media: http://rt.com/usa/news/soros-wall-street-movement-893/ Hur man ska få ihop detta strategiskt eller taktiskt övergår min förmåga, det närmaste jag kommer är "Smoke and mirrors"?

    SvaraRadera
  2. Jag är alltid lika nyfiken på Kadhammars nästa krönika. Det verkar som om han tar i så han nästan kräks, för att hitta ett ämne som så många människor som möjligt på aftonbladet ska lika.
    Hans krampaktiga försök att hamna rätt är intressanta.

    SvaraRadera