tisdag 18 september 2012

Idag föll den svenska silkesvantardomen mot endast två av Kortedalamisshandlarna.



Två- tre veckors ungdomsvård här är verkligen inget att skoja om, inget speciellt signalvärdet till de ljugande och hånflinande ynglingarna.
- Jag var beredd att säga vad som helst för att slippa ut ur det där råtthålet, som en av de råa invandrarkillarna sa.
Snarare brista ut i förtvivlans och vanmaktens gråt.

Men jag kom att tänka på en av pojkarnas försvarsadvokat, Per Söderberg, som hävdat att ynglingen inte "haft uppsåt att skada" och agerat i självförsvar..

En annan advokat, som avled efter många år i yrket, befann sig plötsligt längst bak i den långa kön utanför Himmelrikets portar.
Advokaten kunde knappast ens skymta Sankte Per sittande långt där uppe på sitt podium, med sin enorma inskrivningsbok, och med ett getöga på kön för att se hur den närmade sig.

Plötsligt fick han syn på advokaten, och tappade nästan hakan.
 Han studsade ner från den höga stolen och sprang längs med kön det fortaste han kunde. Och han stannade inte förrän han flämtande nådde längst bak till advokaten.
Sankte Per omfamnade advokaten glatt, och drog med sig honom ända längst fram till podiet.

En person protesterade och frågade vad som hände, och en ängel svarade.
Svaret viskades sen vidare till alla i kön, och människorna började jublande nicka och applådera.
Advokaten frågade lite generad, varför han fick en sån speciell ära, Sankte Per såg lite undrande ut och lade huvudet frågande på sned, Du är väl advokat, eller hur?
Ja, svarade advokaten förbryllad, händer det här alla advokater i himlen?

-Åh, nej, svarade Sankte Per, det är bara det att du är den förste som någonsin som kommit hit.
  

expressen GP

5 kommentarer:

  1. För att hålla mej inom anständighetens gränser kan jag bara kommentera det så här. Jag känner numera ett totalt förakt för det svenska rättsväsendet. Advokater, domare, nämndemän, rubbet. Oavsett vilka bortförklaringar som ges i fråga om ålder, uppsåt eller vad som helst. Fantasin har, intill och över löjets gräns, tydligen inga gränser därvidlag.
    Läs straffmotiveringen:
    Ungdomarnas ålder ska beaktas när straffet bestäms. Det finns särskilda ungdomspåföljder som ska användas i första hand, förklarar Anna Lantz, rättens ordförande.
    Personligen tycker jag att gärningen ska beaktas i första hand. De som kan sparka en människa sönder och samman är inga små duvungar som det ska daltas med. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Advokaten dör och hamnar framför Sankte Per. Han är mäkta förgrymmad och säger vresigt "- Detta kan inte vara riktigt, jag är blott 37 år gammal."
    "- Jag ber om ursäkt" säger Sankte Per "jag räknade bara ihop timmarna du fakturerat Domstolsverket och fick din ålder till 102 år".

    SvaraRadera
  3. Åh, vilka bra kommentarer!

    SvaraRadera
  4. Jag tror det är feghet. Hade man utdömt stränga straff hade det blivit ett satans liv i deras befolkningsgrupp. Ett gormande och skrikande utan dess like och snyftreportage i GP.

    Ingen bryr sig om en etnisk svensk förtidspensionär i en förort.

    SvaraRadera
  5. Aj. Så ont det gör, anonym. Att se det så svart på vitt, det som vi alla känner och inte begriper.
    Nation of cowards.

    SvaraRadera