lördag 18 augusti 2012

Total Rättsröta.



En man i Bohuslän som druckit några starköl åtalas för sjöfylleri, trots att hans spinyktra hustru körde båten.
Allt för att han gav råd om hur hustrún skulle lägga till vid polisbåten.
Polisen anser att mannen skötte "en uppgift av väsentlig betydelse för sjösäkerheten till sjöss".

Ehhhhh, nån som har träffat en manlig båtägare som inte är övertygad om att ingen i hela världen kan köra båten som han kan, och som dessutom är pettimeter med sitt lilla skepp?
Det hade inte spelat nån roll om mannen varit lika nykter som frun, han hade ändå berättat hur man gör när man lägger till. Precis som alla andra gånger under årens lopp som kvinnan kört båten...........

Backseatdrivers - när blev det brottsligt i Sverige.
Och hur ska polisen hinna straffa alla dessa livsfarliga människor, i detta land av hitbjudna skjutglada  idioter..

svd





2 kommentarer:

  1. Det fanns en tid, inte alltför länge sen, när man hade respekt för polisen. Trafikpolisen då i första hand. Nu verkar allt oftare även den vanlige polismannen tycka att fartkontroller löser alla problem. Övriga idiotiska tilltag är det inte så noga med, om man nu inte råkar snubbla över något helt uppenbart. På sjön har det tydligen kantrat (!) över åt nykterhetskontroller in absurdum. Som i exemplet ovan. Man kan verkligen undra över polisens prioriteringar och sättet att bemöta folk. Av den finns inte mycket kvar nu. Jag tror i och för sej att problemet som så ofta ligger hos ledningen, men också att allt fler poliser anammar de tankar som finns högre upp. Självbevarelsedrift, kanske? Jag vet ju själv hur man är på jobbet. Man kniper käft och står ut den tid man har kvar. Det är liksom inte lönt att fäktas med självgoda väderkvarnar.

    SvaraRadera
  2. Tack för sunda åsikter, like!

    SvaraRadera