onsdag 8 augusti 2012

Omdömeslöst hyckleri av DN..



Lars Vilks en intellektuellt hederlig människa, rak, ärlig och orädd, är hotad till livet av islamister. Allt för en rondellhund som Vilks utförde  i enlighet med yttrandefriheten i vårt land.
Fast.
I vårt land är yttrandefriheten de senaste åren  på väg att begränsas på grund av nya lättkränkta medborgares krav på respekt.
Så vi har sett en illavarslande förskjutning.
I synnerhet när det gäller total undfallenhet för kärleksreligionen islam, för alla vet att kan göra väldigt ont  - länge och ofta - att inte tiga och samtycka.

Nu har Lars Vilks bjudits in att tala på ett möte i New York för Stop Izlamization of nations, Sion. Och utan att vara allt för insatt kan jag bara hedra Vilks.
Om det finns en stor oro i världen för den diktatoriska och fundamentalistiska islamismen, så måste det väl tillåtas att talas öppet om!?!!


För mig är Lars Vilks en garant för våra friheter, det finns inga sanningar som inte får ifrågasättas. Medan alla svenska falska PKister tycker att visst våra friheter ska bevaras, men att man under inga omständigheter får vara omdömeslös och hånfull mot islam.

DN



2 kommentarer:

  1. Jag kan bara säga som många andra att Lars Vilks konst är inte i min smak. Så är det och inte mycket mer behövs sägas om det. Men, däremot skriver jag utan vidare under på hans rättighet att utöva sin konst. Om nu inte islamisterna tycker om det, så är de väl i sin fulla rätt att säga så. Men inte mer, inte mordhota, definitivt inte försöka verkställa mordhoten. Om det finns länder som tycker att sådant uppförande går an och är önskvärt, då anser jag att det är ur vår synvinkel är önskvärt att vederbörande flyttar dit. Där kan han/hon uppföra sej efter det landets regler och traditioner och inte dra hit och utöva sitt för oss helt främmande beteende. Det är sagt och skrivet otaliga gånger, men jag fattar bara inte att man först flyr från elände och förföljelse av olika slag. Sen tar man med sej eländet hit och gör allt vad som står i ens makt att utöva samma skit här. Jag är en enkel man och inte alltför intellektuellt belastad, så det är för mej ett helt obegripligt beteende. Finns det någon som ,helt utan floskler och på vanlig svenska, kan reda ut begreppen så att en lekman på området kan förstå och acceptera, kanske? Jag tror det inte. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Instämmer, om Vilks må man tycka vad man vill. Men det här handlar om att fritt få yttra sig - eller inte.

    SvaraRadera