torsdag 16 augusti 2012

Newsmill i graven.



Skriver resumé.
Och jag är inte förvånad.
När de startade upp 2008 var sajten helt ny, fräsch, spännande och frängslande.
Nu är den lika engagerande som en cementvägg.
Jag tror inte på det ljumma, det korrekta, det välkammade och det som är lagom.

Idag ligger, överst på newsmill, en artikel om att regeringen har mycket att lära av delfiner.
Och det är säkert intressant och bra.
Men det sticker inte ut, det väcker inte debattlusten, och vad ska man med en debattsajt där debatten är begränsad och ovanifrån kontrollerad.

Troll och förtal går givetvis bort, men det finns en självsanering hos debattörerna som man måste våga lita på.
Minns när jag skulle vidareutbilda pursers på SAS i olika nyheter, första gången var jag lite ängslig för hur jag skulle manövrera tunga nejsägare. Då lärde jag mig att det bästa jag kunde göra var att låta gruppen själv ta hand om motvalspersonerna. Det är klassiskt.
Vid tjafs slängde jag ut en fråga till samtliga: - håller ni med om det, vad tycker ni andra?
Sen tog majoriteten över varenda gång, och det var dom som bad gnällisarna att hålla käften. Och det var bra, för då slapp jag.

Så jag tror att newsmill - och förresten all consensusmedia - så sakteliga kommer att falla i god sömn, medan vakna, taggiga, modiga, kaxiga, ärliga och raka sajter som avpixlat och fria tider kommer att betyda mer och mer och mer.
För demokratin och svenska folket.

2 kommentarer:

  1. Jewsmill kallas den i vissa kretsar och visst det är mycket mellanöstern, avklippta skinnflikar, förintelsen, etc., etc., där. Men även en del guldkorn som när invandrade kvinnor hudflänger och idiotförklarar feministerna och sjuenigheten. Eller Merit Wagers försynta men ändå skarpa kritik av asylpolitiken och asylprocessen.

    Snyggt trix förresten att hantera Motvalls kärring.

    SvaraRadera
  2. Instämmer! Även jag har publicerat några små enkla artiklar som inte är helt bort-i-skogen. Men absolut inte som Merit Wager, hon är ju grymmaste förebilden!

    Försök trxet själv, ska du se! Titta här på bloggen, så fort det dyker upp ett trubbel här, så åker han på däng inte bara av mig, utan av mina bästa trogna vänner här. Det länns superlyxigt.

    SvaraRadera