onsdag 15 augusti 2012

Jag var nyfiken på Birros idé om att skapa ett nytt politiskt parti.


Tills jag läste om hans visioner:
-När jag skissar på planerna för ett nytt politiskt parti slår det mig att det är människor som Lindh och Palme jag skulle vilja ha med. Det är ett land där vi bryr oss om varandra. Där vi inte bara går förbi människor som sover på gatan eller i tunnelbanan. Ett land där den perverterade längtan efter MITT stillar sig och lämnar plats för Gud, DIG och solidaritet."

Palme?
Han måste skoja.
Mannen som brydde sig mer om att hata USA och älska Cuba än om det svenska arvet, den maktfullkomlige mannen med den aggressiva retoriken, mannen som med storhet och arrogans inledde det svenska katastrofala moraset.

Lindh och Erlander hade gett mig drömmar om en genuin och värdig framtid, och förväntningar på Birro som en ny slags politiker med äkta patos.



expressen Palmes stora misstag








3 kommentarer:

  1. Det finns väldigt många som ser på Olof Palme som den store frälsaren. Ofta hörs det "tänk om Palme hade funnits idag". Jag personligen tyckte aldrig om honom som politiker. Hur han var som människa har jag ingen aning om. Men jag skulle vara högst misstänksam mot ett parti som har honom som förebild. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Del var regeringen Palme som startade resan utför. Torekovskompromissen, 1974 års regeringsform (enkammarriksdag, ansvarfrihet för tjänstemän), multikultur, massinvandring...

    Personligen så tror jag att 1974 års regeringsform kom till för att omforma Sverige. Med en enkammarriksdag är det enklare att genomföra snabba förändringar då tillfälliga optionssvängningar får större genomslag än i en tvåkammarriksdag med skilda mandatperioder.

    Resultatet ser vi dag.

    SvaraRadera
  3. Kära nån..Finns det så dumma människor kvar som Birro!!
    Utan att ha en aning om vem denna tok är,kan jag bara förmoda,att han tillhör de vänsterextrema,kanske rent av EXPO eller AFA !!
    En person med Olof P som förebild,måste snarast komma i behandling vid en psykiatrisk anstalt..
    John Fredrik Hood,är ju som bekant inte särskilt omtyckt,men i jämförelse med Birro`s förebild närmast en skänk från himmeln.

    SvaraRadera