fredag 31 augusti 2012

Jag skulle kunna skriva under på vartenda ett av Peter Kadhammars ord. Om.


Han en enda gång mäktade med att öppna mer än ett öga.
Om han en enda gång levde upp till den objektivitet som i anständighetens namn borde gälla varenda skribent med självaktning.
Om han en enda gång kunde vara värdig nog att kravla sig upp ur korrekthetens och konsensusdyngan, och också se saker från mer än ett enda fattigt och erbarmligt håll.

Jag tar Kadhammars sista mening i dagens kolumn om somalierna i Forserum, och tar mig friheten att hjälpa honom på traven.
Bara för rättvisans skull:
-Det är bedrövligt, det är skamligt. Ett gäng ligister förvandlar Kortedala till vilda västern. Och politikerna och journalisterna tittar åt ett annat håll.



aftonbladet

4 kommentarer:

  1. Det blir nästan komiskt när en journalist skriver om att titta åt ett annat håll... och låtsas vara upprörd över det. Det är ju faktiskt just det hans yrkeskår sysslar med, hela tiden. Tänk om någon hade gjort som i ditt exempel ovan, Carina. Vederbörande hade väl blivit slaktad av sina kolleger. Eller hamnat i största möjliga tystnad och helt i avsaknad av uppdrag.
    Det mest tragiska är väl ändå att så många här i Sverige verkar att okritiskt svälja det som står och sägs i PK-media. Hur fasiken är svenska folket funtat, egentligen. Skogis.

    SvaraRadera
  2. När man ser hur illa åtgången Ulf Brunnberg blir för att han svurit i kyrkan, så inser man hur kissnödigt rädda dom är allihopa för att sticka ut. "Fel" åsikt - och du flås levande.

    SvaraRadera
  3. Efter att polisen i 24 timmar haft en mobil polisstation placerad i Forserum, föreligger facit.

    En (1) somalier har anmält ofredande.

    Pogromerna i Forserum är alltså uppdiktade och media har spridit lögner om rasism över hela världen och därvid dragit skam över hela landet Sverige.

    Nu är det dödstyst om Forserum i media. Är det inte dags att be de tålmodiga innevånarna i Forserum om ursäkt, för att de helt oförtjänt av media utmålats som rasister.

    En eloge till lokala Höglandsnytt som hade en saklig rapportering och inte lät sig ryckas med i mediadrevet.

    Stellan Bojerud

    SvaraRadera
  4. Tack, Stellan,jag anade. Så lätt kan alltså ögonen förvridas på mänskligheten. Det är en skräck och bedrövelse utan like.

    SvaraRadera