onsdag 1 augusti 2012

Dagens OS-nytt.


4 kommentarer:

  1. Victoria: 63 år och 216 dagar
    Elizabeth: 60 år och 177 dagar and counting

    Glöm inte att drottningmodern blev 101,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan du förklara för mig Argus,hur dessa Royalty`s kan bli sååå gamla,ute på den regniga o.blåsiga Ön i Atlanten..Är det möjligen som med sillen,när den saltas in ??

      Radera
    2. Bernadottarna blir också hur gamla som helst. Jean Baptiste blev 81, längre än den nuvarande förväntade livslängden för en svensk man. V-gurra 92, Gustaf VI Adolf 92. Så Victoria lär få vänta?

      Varför "blåblodiga" (uttrycket blåblodig lär komma ifrån den ljushylta noblessen som slutligen kastade ut morerna från nuvarande Spanien) har högre medellivslängd tror jag beror på tre faktorer; gener, kosthållning och avsaknad av stress.

      Gener: en kungligt förmälning är en process och ett urval och inte bara stundens infall.

      Kosthållning: prinsar och prinsessor är väluppfostrade och en middag är inte blott en måltid utan de lär sig från barnsben att konversera under ätandet med mera vilket gör att magsäcken kommer ikapp hjärnan vilket i sin tur gör att de inte blir så feta som alla vi andra vilket i sin tur ökar på livslängden.

      Avsaknad av stress: lever man ett liv omgiven av personal som ordnar det mesta, utan ekonomiska bekymmer och med väl avgränsade förpliktelser så drabbas man inte av stresshormoner som äter upp oss andra inifrån. Georg VI som fick genomlida ett världskrig blev följaktligen inte så gammal, blott 56 år.

      Regeringslängd handlar också att börja tidigt och sluta sent.

      Radera
  2. Underbart, Argus!
    Vi borde alla leva mycket mera kungligt!

    SvaraRadera