tisdag 10 juli 2012

Mycket läsvärd artikel av Alf B Svensson.




-Barn som behandlas som om deras­ behov är viktigare än alla­ andras blir ofta egocentriska.­ Föräldrar som till varje pris ­försöker undvika att barnen blir ledsna kan få barn som har svårt att hantera kriser och motgångar senare­ i livet.
Bortskämda barn behandlar många gånger föräldrar, lärare,­ förskollärare och andra som betjänter.

4 kommentarer:

  1. Föräldraskapets mål är att skapa dugliga medborgare med minsta möjliga smärta. Bättre med små törnar när de är små än en rejäl smäll sedan de vuxit upp. Verkligheten är många gånger hård och rutin är bästa sättet att klara av den.

    SvaraRadera
  2. Jag som har vuxna barn kan se belöningen av mitt föräldraskap, jag önskar innerligt att fler kunde begripa att man själv måste så för att skörda.

    Har du vuxna barn, Argus?

    SvaraRadera
  3. Myndig, utflugen och farsan är fortfarande bra att ha (ibland). Jag är rätt prestigelös och har egentligen bara kört med att gör mot andra som du själv vill bli bemött, man ska aldrig slå först men slår någon så slå tillbaka med vad du har och (den viktigaste) ställer du till med något så vill jag att du berättar det så fort som möjligt så (det är lättare att stämma i bäcken än i ån).

    SvaraRadera
  4. Elementärt, min käre Argus! Kram från din soulmate.

    SvaraRadera