tisdag 24 juli 2012

Långa, långa köer

efter vapen i Colorado efter  dödsskjutningarna i Denver.
Var ska detta sluta?

GP

2 kommentarer:

  1. Jag är en varm anhängare av Amerikas förenta stater, det tidiga. "The Founding Fathers" (John Adams, Benjamin Franklin och Thomas Jefferson som stod bakom The Constitution of the United States) var sällsynt framsynta män för sin tid. The Constitution of the United States var ett sällsynt aktstycke med tanke på att den skrev 1787 och bortsett ifrån kvinnor och slavar håller den än idag.

    Konstitutionen togs fram under tidspress och dessa män kunde inte tänka på allt så följaktligen så behövdes tillägg (i motsats till Koranen som gäller ograverad sedan 600-talet), det första tillägget är religionsfriheten och som följd av denna handlar det andra om amerikanernas rätt att beväpna sig själva (A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.).

    Om vettiga personer, som du och jag Carina, bär vapen händer inget, men när galningar som Timothy McVeigh, Usama bin Laden eller Anders Behring Breivik så går det åt h-vete.

    Tittar man på Schweiz som har en hemförlovad försvarsmakt med vapen och ammunition i hemmet så har man inga skjutningar förutom de olyckliga som väljer att förkorta sitt liv.

    Rätt enastående att de i slutet av sjuttonhundratalet kunde förutspå utvecklingen i västvärlden idag bra mycket bättre än våra egna politruker.

    Guns don't kill people, people kill people.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan bara hålla med. Speciellt det sista. Skogis.

      Radera