onsdag 11 juli 2012

Kvinnorna var ju välkomna, DO!!




Tre romska kvinnor besökte 2010 en restaurang i Botkyrka, söder om Stockholm för att sjunga finsk karaoke. I entrén stoppades de av dörrvakten som sade att de inte fick komman in med sina kjolar. Kvinnorna var däremot välkomna om de tog av sig sina traditionella kjolar.
DO stämmer nu restaurangen på 50 000:-  var till de tre kvinnorna för diskriminering på grund av etnisk tillhörighet.
Som om man nekas inträde på grund av baggy jeans, träskor, eller utestängs om man inte har slips. Det kallas dresscode - och gäller alla.
Vad är det frågan om.
Det var ju  helt uppenbart kjolarna som diskriminerades - inte kvinnorna.

1 kommentar:

  1. Liknande lagar skulle införas mot "Lapp-Nissar",som sitter i sina bilar och väntar ut,att få lappa 10 minuter innan stoppförbudet på en gata upphör...
    Som vanligtvis(av någon underlig anledning)har jag belönats med förmågan,att kunna locka regngudarna till nederbörd,så fort jag beslutar gå ut på min strandpromenad..I dag föll inte enbart normal nederbörd,utan närme det som nämnes skyfall m.åska.
    Alltså avbryta och åka hem.
    I dag är inte P-tillåtet på högra sidan av gatan mellan 8-12 på fm.
    Väl tillbaka på "mammas gata",uppstod nästa överraskning.
    I Ghettot upptäckte jag en P-Nisse,skyddad för åskskuren sittande hukad i sin bil,för att avvakta rätt tillfälle att kunna slå till.
    Nu hade hans bil en reg-skylt som det stod "MFF" på,vilket gjorde mig misstänksam.Stegade fram och frågade om han hade för avsikt att lappa 10 minuter innan stopptiden gick ut ??
    Jo det hade han,alltså tvingades jag sitta kvar i min bil (i närheten)..2 minuter före 12 steg denna Nisse ur sin bil och gick med myndiga steg mot den stackars P-syndaren som stod framför honom...
    Efter att den lagliga tiden inträffat parkerade jag min bil.På väg in till våningen träffade jag på en mamma,som hade hämtat sitt barn på dagis,och nu fick betala detta med 800 :- SEK !!
    Ibland undrar man om allt förstånd har lämnat landet på andra sidan bro`n ..
    Funderar nu även på om jag skall DO-anmäla denne, för förargelseväckande utseende o.beteende ??

    SvaraRadera