söndag 22 juli 2012

Det här får regeringen "fixa"!!

 Borlänge är en av cirka 15 kommuner som nu kräver större statligt stöd för flyktingmottagning. Det efter att riksdagen tidigare fattat ett beslut som kan betyda en stor tillströmning av anhöriga, som vill flytta till sina släktingar i Sverige.– Vi menar i kommunerna, att man nu i en hast förändrar förutsättningarna för ekonomisk ersättning. De kan inte välta över allt på kommunerna, säger Jan Bohman (S) Kommunstyrelsens ordförande i Borlänge.

Ett 15-tal kommuner har samlats via SKL, Sveriges kommuner och landsting, för att starta ett upprop och kräva större statligt stöd.
 Vi har en skyldighet att ge dem bostäder, skolgång, språkundervisning och arbete, men vi tror inte på ambitionen att det alltid går så fort som två år.
Kommunerna i uppropet är av skilda majoriteter och har olika förutsättningar och ekonomi för att ta emot flyktingar, men de är ense att staten måste skjuta till mer resurser, även efter de första två åren.

Bristande resurser kan i kommunerna innebära nedskärningar i annan verksamhet eller kanske höjd skatt för att klara av kostnaderna.
– Det är för stora motsättningar i samhället redan, det här får regeringen fixa, framför Jan Bohman.

Det här är bara början, mina vänner, bara början.

Dalademokraten

4 kommentarer:

  1. Det är skönt att det alltid finns någon annan,som kan övertaga kostnaderna..när nu kommunerna knäar under bördan !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns skönt att det finns någon annan som betalar. För inte är det väl vi skattebetalare som står för notan? (V)issa politiska kretsar, och folk inom andra områden, ger ju sken av att det är någon annan. Vem "någon annan" har så gott om pengar? Finns det kanske någon skärv över till mej också. Fast det sistnämnda har jag inga illusioner om. Skogis.

      Radera
  2. Att högern inte skiljer sig från stenkastarvänstern borde förvåna var och en.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det borde förvåna. Det hade varit ett tecken på samhälleligt tillfrisknande om det varit så. Men det är så illa nu att ingenting förvånar en. Man är luttrad in till bottenlös cynism vad gäller de här vansinnigheterna. Illa-Illa. Skogis.

      Radera