lördag 16 juni 2012

V villl bekämpa "mörka krafter".


"Mörka krafter finns i kommunen som sprider olika myter om våra nyanlända människor".

-"De skapar en otrygghet och en kyla i samhället som vi inte kan acceptera, säger Nicke Grozdanovski, (V).

Därför lämnade Vänsterpartiet igår in en motion till kommunfullmäktige i Emmaboda där Vänsterpartiet vill att kommunen arrangerar tillsammans med tjänstemän, politiker en årligen för allmänheten återkommande temadag i demokrati och antirasism.

Jag tycker V i Emmaboda ska ha två helt andra temadagar.
Dag 1. Ekonomidagar. Ta fram kulramen och lär er räkna på debet och kredit.

Dag 2. Lär er allt om hur det står till för medborgarna i Grekland och Spanien, ett bevis på hur och vem det drabbar när debet och kredit inte går ihop.

PS, "myter" är numera bara ett annat ord för sanningar man inte vill tro på.


ostran



2 kommentarer:

  1. Börjar inte rasistkortet bli lite väl slitet? Sedan tror inte att "Svensson" eventuella motvilja emot nyanlända sitter i skinnet på de nyanlända, snarare kostnaderna och den fullständigt inkompatibla kulturen som de vägrar släppa ifrån sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte utan att man börjar bli aningen trött på flosklerna. Något riktigt argument finns det väl sällan. "Mörka krafter" och "otrygghet och kyla", det finns det dock alltför mycket av. Men jag är övertygad om att det är inte de etniska svenskarna som behöver stå i nån slags skamvrå under dessa temadagar. Kanske behöver "de nyanlända" en temadag för att lära sej allmänt hyfs och hur det går till i det normala svenska samhället. Vid närmare eftertanke räcker det nog inte med en dag. Å andra sidan finns det kanske inte alltid en vilja att lära sej det överhuvudtaget. Då räcker det nog inte med en livstid. För människor som Nicke Grozdanovski verkar det vara en fullständig självklarhet att vi som ursprungsbefolkning ska anpassa oss efter den nya kulturen. Som du mycket riktigt påpekar är den fullständigt inkompatibel med vår. Skogis.

      Radera