tisdag 26 juni 2012

Snömos från DO.


Sverige - alla lättkränktas paradis.
Läser idag på SvD att diskrimineringsombudsmannen Agneta Broberg vill lägga fler skattemiljoner på fler aktörer som ska kunna driva diskrimineringsmål.

Har kommit på mig själv med att med ett stort megagäsp scrolla genom det korrekta fiaskobluddret, för att sen sätta tänderna i nåt riktigt genomtänkt, klokt och läsvärt -  i kommentatorfältet.

Och vi är många. Läs och se hur många "gilla" som KommentatorBorttagen får bland oss väljare 2014:


KommentatorBorttagen 
Så länge JO hävdar att svenskar inte kan diskrimineras saknar DO legitimitet. Diskriminering omfattar varje sådan handling som inte behandlar individen på ett jämbördigt sätt, som övriga medborgare. Men DO baserar sin syn på grupptillhörighet, och blir därför själv en del av de "strukturer" som diskriminerar.

I dagsläget bör tre fall av "strukturell diskriminering" utredas. Dels statsministerns uttalande att "Det finns inga svenskar". Dels Claes Borgströms och Margareta Nys exceptionella maktmissbruk mot en utländsk medborgare. Dels Expos agerande gentemot Herman Lindqvists yttrandefrihet.

Därefter bör DO läggas ned. Vanlig civilrätt räcker utmärkt för de stämningar som kan komma ifråga.

2 kommentarer:

  1. Han/hon (inte hen, möjligen, möjligen hän)skrev så vackert att jag nästan blev tårögd. Märkligt att den får stå kvar, Svenskan har modererat bort beskedligare kommentarer än denna för mig. Men sanna mina ord snart skickar EXPO-sfären ut en nyttig idiot som skriver någon rasistisk så att alla kommentarer stryks, det brukar gå så.

    SvaraRadera
  2. Blev tårögd själv, och tänk att SvD och nya moderaterna låter sig styras av Expo! Världen, eller snarare Sverige, - jag förstår den inte längre.

    SvaraRadera