söndag 24 juni 2012

Så många italienska drömchanser - och ändå slutar det i nervrysande straffsparkar


mellan Italien och England.
Pirlo och Buffon vann elegant och rättvist  åt gli Azzurri.
Nu väntar semi mot Tyskland, och till dess ska jag andas ut och sluta bita på naglarna och lätta på klumpen i magen efter detta upphetsande fotbollsdrama.

19 kommentarer:

  1. Nu håller du väl på Tyskland. Där finns ju grunden till rashat som du sympatiserar med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 23:55
      Du tycks ha en underlig syn.Alt.har du aldrig varit längre söder ut,än skogs-taigan i mellansverige !!
      Koncentrerar dig på sporten,i stället för att läsa Aftonlögnen och Stalins memoarer,just under EM !!

      Radera
  2. Anonym har tagit mod till sig och öppnat käften här, och det är bra.
    Han tillhör den grupp obildade människor som gapar, skriker om rashat och främlingshat utan att ha en susning.
    Hans grundlösa kommentar får stå kvar här som ett plumpt exempel på den extrema massan som aldrig tänkt en egen tanke själv.
    Alla som läser mig vet att i mitt hjärta råder människokärlek oavsett ras.
    Däremot föraktar jag människor som förtrycker, hatar, hotar och dödar. Oavsett ras.
    Och politiska godhetstyranner som stoltserar som invandringens Messias, när de ger blanka f-n i de som kommer hit till det livslånga utanförskapet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så skönt att det finns människor som du Carina-Fina. Du kan och vet allt om allting och alla. Jag är högutbildad; jag gapar och skriker inte rashat och främlingshat utan att ha en susning - jag tycker det är fruktansvärt att människor som du och Lars Å Månsson m.fl. inte kan förstå att människor som kommer till Sverige gör det på grund av svält, förföljelse m.m. Du föraktar säkert människor förtycker..osv men det är svårt att förstå att du anser att det alltid är invandrare som begår brott utan att polisen har gett någon information. Hur kan du kalla de människor som hjälper människor i nöd för godhetstyranner och samtidgt påstå att "i mitt hjärta råder människokärlek oavsett ras"?

      Radera
    2. Men vad i alla sina dar har din inställning om oss som personer,med EM att göra ?
      Läs först rubriken och texten om EM-fotbollen.Om du därefter nödvändigtvis måste blotta ditt ringa förstånd,finns väl andra medier till ditt förfogande,än Soldatmammans !!

      Radera
    3. Akademiska meriter kan man förvärva på många sätt, vi hade till exempel en arbetsmarknadsminister som köpte sin examen på nätet. Det är heller ingen hemlighet att det genusindränkta Södertörns högskola har lågt meritvärde i den akademiska världen.

      Om man nu har en akademisk examen, sitt verksamhetsområde utanför den navelskådande akademiska sfären och är i övrigt normalbegåvad så förefaller det orimligt att man inte ännu genomskådat kvällspressen. Som sagobok beträffar så rekommenderar jag Bröderna Grimm eller H.C. Andersen framför kvällspressen då sanningshalten är avsevärt högre.

      De människor som tar sig till Sverige på "egen hand" har förvånansvärd hög BMI för att svältdrabbade och det förefaller ytterst besynnerligt att många kan åka tillbaka till landet de flytt ifrån på grund av "förföljelse" så fort som de erhållit PUT. Detta resonemang omfattar inte de så kallade kvotflyktingarna som UNHCR opartisk väljer ut men de uppgår till någon enstaka procentenhet av den totala massan.

      En snabb titt på Rikskriminalens "most wanted"-lista, den så kallade Ikaroslistan (http://www.tv3.se/efterlyst/efterlysta-brottslingar) uppvisar för året blott tvenne individer av totalt femton som har sina rötter mellan Treriksröset och Smygehuk. Sedan kan man naturligtvis tycka att det är en rasistisk handling av en svensk myndighet att hänga ut människor på detta vis, det skulle inte Jan Helin och Aftonbladet eller Thomas Mattsson och Expressen göra såvida de inte var svenskar naturligtvis.

      Det märkliga med människor som säger sig vilja hjälpa människor i nöd aldrig sträcker ut sin hjälpande hand mot dem som gjort det möjligt att kunna välja, våra pensionärer på äldreboenden där det går en bråkdel av den personal jämfört med de lyxboenden som individer av okänd identitet och tveksam ålder häckar på.

      Om du verkligen är ute efter den nakna sanningen så rekommenderar jag samma källa som media använder i hög utsträckning; https://www.flashback.org/. Sanningen är inte lättillgänglig då diskussionens vågor för det mesta går höga men efter en stund kan man själv sluta sig till en uppfattning och den skiljer sig i allt väsentligt än den som Helin eller Mattsson matar ovetande med.

      Radera
  3. Vi håller på dig Carina. Ignorera kommentaren från den här knallkorken: "Anonym2012-06-24 23:55"

    Jag med flera..

    SvaraRadera
  4. Du anonym är dessvärre alldeles för grund att debattera med.
    För blind och för naiv och för döv dessutom.

    Vad vill du på min sida förutom att trycka ner åsiktsmotståndare?

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag hittade din blog verkade det som något intressant eftersom du angav som skäl att du började blogga med anledning av att din son valt att tjänstgöra i Afganistan. Tyvärr tyckar jag inte att det så mycket om det livet. Jag läser inte för "att trycka ner åsiktsmotståndare". Jag tror du skall sopa framför egen dörr istället. Läs dina inlägg så kan du förhoppningsvis konstatera att du och dina jämlikar förskastar andras åsikter. Du tillhör en minoritet (och jag en majoritet) av svenska folket när det gäller invandring för utsatta.

      Radera
  5. Du "högutbildad" anonym som så fegt slänger ur dig otrevligheter just anonymt.....känns det bra? att spy ur sig och försöka tysta någon som orädd bloggar med ett samhällsintresse och erfarenhet som du antagligen bara kan drömma om. Jag gissar (och hoppas) att din ålder är ringa och därigenom kan skylla på ungdomligt oförstånd.
    En dag kanske du också får insikt om vad fjärr/massinvandringens konsekvenser inneburit för ett en gång i tiden homogent och fredligt land....kanske du då ångrar dina vidriga påhopp på andra som visste bättre.

    /HellBoy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl bra att skriver under eget namn och inte som Anonym. För övrigt är jag nog äldre än, eller jämnårig med, "Carina-Fina"

      Radera
    2. Ursäkta, det skall vara "Det är väl bra att DU...

      Radera
  6. Bloggerskan är ju inte anonym, pucko!
    Att du gammal nog för att veta bättre gör dig helt plötsligt till ett rikspucko, grattis!

    SvaraRadera
  7. Du är fortfarande Anonym så du är väl ett rikspucko. Jag har inte påstått att "Carina-Fina" är anonym men det går inte att veta vad hon heter så hon kanske också hon är ett rikspucko trots allt med ditt sett att bedöma

    SvaraRadera
  8. Hon har ju for tusan sin fejja pa bloggen! ar du helt tiltad eller spelar du dum? anonym eller inte, tillbaka till dina bisarra anklagelser, tror du de inblandade i megaslagsmalet/skjutningen utanfor Sahlgrenska sjukhuset ar etniskt svenska eller ar det dina favvoinvandrare som gjort bort sig igen? ska vi sla vad? sorry, du ar bara for mycket...

    /Hellboy

    SvaraRadera
  9. Tack Hellboy, misstänker vem den gamle räven är. Han har väl inget annat för sig nu när han inte har en egen blogg att sidekicka på.
    Den här typen av männskor kommer att stå där med det sålda smöret och undra vad det var som hände när kriminaliteten, religionsförtrycket och klanvåldet drabbar dem själva. Det är mest synd om dem.

    SvaraRadera
  10. Tyvärr finns det alldeles för många av hans sort i Sverige...vägrar öppna ögonen som en trotsig 3-åring. Kan tyvärr inte uppbåda någon som helst "tycka-synd-om" känslor för denna typ. Nääääästan så man önskar vissa ett bryskt uppvaknande typ överfall/rån/våldtäkt/misshandel eftersom det ändå är så vanligt idag.

    /Hellboy

    SvaraRadera