torsdag 28 juni 2012

Längtar till val 2014.



Regeringen och Miljöpartiet är nu överens om att vi skattebetalare ska betala för den vård som de som valt att vistas illegalt i landet  vill ha.
En framgång för MP, läser jag, Maria Ferm MP:
-Sjukvård är en mänsklig rättighet, att vissa förnekas den rätten är inte värdigt ett välfärdsland som Sverige.
?????????????????????????????????????????????????????
En mänsklig rättighet att bli försörjd av en annan människas hårda slit och långa arbetsdagar livet ut?

När blir det en mänsklig rättighet att själv få avgöra vad de egenhändigt ihopstretade kronorna ska användas till?
Sjuka, gamla, barn som redan finns här, eller de som slänger pass och ID för att bli försörjda.


aftonbladet expressen SR nt helagotland vk ekuriren norran piteåtidning st skaraborgsbygden arbetarbladet


12 kommentarer:

  1. Amnesti för brottslingar och nu fri sjukvård för all jordens befolkning !!
    Hur länge skall de pursvenskar av oss,som betalar skatter acceptera sådana beslut ??
    Absurdistan förnekar sig inte och övriga länder på jorden,står där gapande o.förvånade !!

    SvaraRadera
  2. Och detta samma dag som Novus presenterar en undersökning där Sverigedemokraterna har väljarnas största förtroende om invandring/integration. Det är inte så konstigt, de andra har ingen politik där.

    SvaraRadera
  3. Hoppas bara att väljarna inte låter sig luras att SD är det hemskaste rasistparti det INTE är öht. I mina ögon är de det enda parti som värnar det svenska folket och deras beskattade pengar.

    /HellBoy

    ps. på nyheterna just nu påpekas att socialdemokraterna står bakom uppgörelsen men tycker det "tagit för lång tid".....att nämna att SD som enda parti är EMOT vågar de inte knysta om...

    SvaraRadera
  4. Nu lär det dessutom bli rena pilgrimsresor till oss i Absurdistan,sedan man förbjudit att stympa barnen i Tyskland.
    Redan idag utbröt ett ramaskri bland judar och islamister,sedan domen i går avkunnats i Köln.
    Läkare som nu skär sönder könsorganen på de små, riskerar hårda straff..Högste chefsläkaren förklarade att man kommer att informera samtliga,om de straff som sker,om de framöver utför ett sådan ingrepp.
    Nu lär dessa nomader söka sig till mindre nogräknade länder,för att "få hjälp" med denna religiösa ritual,på sina små adepter.
    M.a.o stympa barnen innan de själva ens kan säga sin egen mening,om denna ålderdomliga idioti !!
    I Absurdistan står ju snart "sjukvården" gratis till förfogande,för all jordens befolkning och under full sekretess...

    SvaraRadera
  5. Jag tycker att varje människa skall ha rätt till vård. De skräckscenarion som målas upp här tror jag inte alls på. Bland annat så kan könsstympning, i annat än medicinskt syfte, aldrig ses som vård över huvud taget.

    Att det är en del av mina skattepengar som går till att bekosta vården har jag inga problem alls med. Oavsett vilken nationalitet människan har.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fredrik:
      Men smakar det inte beskt,att ha en sååå fientlig inställning till detta idiotiska beslut ?
      Kriminella,illegala och andra som vistas olovandes i Absurdistan,kan erhålla gratis vård och Medicin..det sistnämnda också utan recept !!
      En äldre svensk sjuk "fattigpensionär",får snällt nog själv betala sin tandläkare för att slippa ha ont,eller kunna tugga !
      Har du f.ö tänkt på vem resurserna tages ifrån ??
      Så sent som vid gångna årsskiftet höjdes den s.k "egenavgiften" med 300:- för såväl läkarebesök,som medicinkostnader.Då hette det att detta var en nödvändighet ,med tanke på det stora underskotten i Regionerna !!!
      Finns det kanske i dag,6 månader senare ett stort överskott ??

      Radera
    2. Jag tycker också att alla människor borde ha rätt till vård, fast inte i Sverige om de inte har rätt att vistas här. Man kan börja fundera på när systemet havererar och hur många andra människor eller länder då som är beredda att ge upp ens ett uns av sin egen välfärd för oss svenskar? Inte många, om ens en, skulle jag tro.

      Men om du Fredrik sätter av "dina skattepengar" till vården av okända så sätter jag av "mina" till vård, skola och omsorg för mig själv, mina barn och mina föräldrar. Deal?

      Radera
  6. Undrar om Fredriks gränsöverskridande barmhärtighet någonsin har en ekonomisk aspekt och gräns. Eller tuta och kör tills pengarna är slut???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Troligen som du ser det Carina..
      Läste idag att 2000 anställda vid landets Universitetkliniker måste bort.Detta för att det saknades drygt 1,5 miljarder SEK för finasiera deras verksamhet !!
      Makabert att denna nyhet kommer dagen efter "nyamoderater/MP"beslut,om fri tillgång till gratis sjukvård för illegala !!

      Radera
    2. Det finns ett flertal länder i Europa där det finns liknande typ av vård för personer som vistas i landet utan ID. Dessa länder ligger dessutom närmare Europas gräns till omvärlden - de är mer tillgängliga.
      Det finns också länder som inte nekar till gratis sjukvård om den drabbade personen innehar giltigt visum.
      Därför tycker jag att den förmodade vallfärden till just vår sjukvård känns absurd.

      Det kommer att kosta pengar, självklart. Men det handlar inte om att råna gamla och sjuka.
      Enligt Tobias Billström (som är/har varit kritisk till vård av dessa personer) kommer det att krävas motsvarande en höjning på 0.25% * av de totala skatteinkomsterna.
      Jag tycker inte att det är en orimligt hög kostnad.

      Det hade varit bra om vi i EU kunde göra lite nytta och införa liknande förordningar inom hela Europa. Då skulle enskilda länder slippa att bli extra hårt ekonomiskt belastade och övriga skulle kunna ersäta de länder som har högst kostnad.
      Men det är en låååång väg innan något liknande skulle kunna inträffa. Att Sverige borde vara att land som strävar mot det tycker jag definitivt.

      Jag håller med Lars om att de stora undeskotten är helt horribla. Skada är redan skedd även när pengar skjuts till från annat håll. Tvivlar starkt på Anders Borg som finansminister. Detta händer samtidigt som vi skall betala av 18 miljarder kronor på statsskulden. Den underbemannade och underbetalda vården borde helt klart få mer av de pengarna.



      *Exakt hur Billström fick fram 2 vet jag inte. Men han borde jämfört med kostnad för liknande vård i andra länder. Jag tog helt enkelt 815 genom 813 (som är den budgeterade skatteinkomsten för 2012) och fick fram 0.25%

      Radera
  7. Mitt svar till Fredrik: http://www.friatider.se/jatteneddragningar-i-varden-nar-reinfeldt-satsar-pa-illegala-invandrare

    SvaraRadera
  8. Försörjning och sjukvård är väl inte samma sak? Hoppas att ni som missunnar andra människor vård har bättre nytta av era pengar än att rädda liv... Ingen har mer rätt än någon annan till vård. Hur gör ni i sådana fall er urskiljning? Skaffa en aning empati och försök sätta er in i hur det skulle vara att behöva fly sitt land. Ingen människa är illegal!!

    SvaraRadera