fredag 22 juni 2012

Idag reclaimar vi vårt land kompisar!


 Inte så här.


Men såhär!
Glad midsommar allihopa, ville så gärna skicka lite av vår glada sol till alla godingläsare i regn och rusk.
                Massor med kramar.

5 kommentarer:

  1. MIDSOMMARAFTON

    Fredagen d. 22/6 infaller i år i Sverige midsommarafton. En inofficiell nationaldag med anor från vikingatiden, kanske från bronsåldern. Svenska massmedier uppmärksammar därför dagen med avsmak.

    Knappt har EU-minister Birgitta Ohlsson hunnit önska, att Sverige ska avskaffas och TV-kändisen Elisabeth Höglund inför nationaldagen hunnit kräva i Aftonbladet, att Sveriges nationalsång ska avskaffas, så dyker det upp en liten fjunpung vid namn Emanuel Karlsten, knappt torr bakom öronen, som på hedersplats i Sveriges största morgontidning avslöjar, att svenskt midsommarfirande i själva verket bara är en förljugen låtsastradition.

    För Emanuel själv har inte varit med om något midsommarfirande av värde före sin födelse. Och då kan ju hela spektaklet inte heller röra sig om någon tradition! (Sveriges traditioner började när Emanuel föddes för 29 år sedan.)

    Emanuel och DN avslöjar: Midsommarfirande – endast något löjligt, passande för töntar som Jimmie Åkesson (Sd) och andra rasister och nazister. ”Töntiga saker”, som Måna sa. I motsats till Turkiets och alla andra länders mycket finare traditioner.

    Emanuel Karlsten skriver:

    ”Jo, så jag ligger och har ångest inför det här med midsommar. Vilket är märkligt, eftersom ´ligger´ i det här fallet innebär i en solstol i ett 35-gradigt sydostasien. I morgon påbörjar jag en lång hemresa för att hinna hem till midsommarafton. Vilket är ännu märkligare eftersom den högst sannolikt kommer att firas i ett pissregn till låtsassommar och följas upp av en besvärande förkylning.

    Min ångestfyllda relation till högtiden är egentligen både obegriplig och rotlös. I min barndom kan jag knappt minnas en enda midsommarafton som var särskilt betydelsefull - - - Färskpotatis- och sillorgie så traditionstyngd att den gör Jimmie Åkesson fuktig på överläppen.”

    http://www.dn.se/nyheter/midsommnarnojan-ar-egentligen-obegriplig

    Här är några svenskar, som Emanuel föraktar:

    http://www.hansbe.com/09midsommar.htm

    Usch och fy också för svensk ”låtsassommar” med ”pissregn”! Duger verkligen inte åt Emanuel, som hellre glassar hela året på en strand i Thailand. Där visserligen en och annan liten malör kan hända ibland, t.ex. farliga stick av sandflugor eller en och annan tsunami, men där man i alla fall slipper både koltrastar och nässelfjärilar och midsommarblomster. Eftersom Emanuel inte kan skilja på en koltrast och en duvnäva eller bredbrämad bastardsvärmare och inte heller är det minsta intresserad av saken, så finns bara en politiskt acceptabel utväg:

    AVSKAFFA DEN SVENSKA SOMMAREN!

    http://www.malmgrenpaintings.se/Den_sista_slatterangen_delsida.htm

    / Info

    SvaraRadera
  2. Glad Midsommar Carina!!

    SvaraRadera
  3. Glad Midsommar från Norrlandsfan ska det vara !!

    SvaraRadera
  4. Drop dead Emanuel Karlsten. En dag ska du få äta upp varenda ord. Och jag ska med glädje titta på.

    SvaraRadera
  5. Jo här var det regnigt men väldigt bra iallafall.
    Midsommar den bästa av traditioner. Bara doften av nykokt potatis med dill får en till att bli helt jätteglad och sedan allt det andra. Blommor, glada festsugna människor som fattar precis vad det går ut på. Sillen snapsen jordgubbarna oj Carina jag är så himla glad.
    Kram
    Eva-Marie

    SvaraRadera