måndag 4 juni 2012

I mammas Landskrona ska dom gamla lära sig om nykriminaliteten med hjälp av teater..


Men det var då, det.

Speciellt äldre som är vana vid att man förr, dvs före Mk, kände sig trygg och inte ens behövde låsa sin ytterdör vill gärna tro att alla är ärliga.
I mammas Landskrona måste de äldre nu påminnas om den mångkulturella verkligheten, med verklighetsbaserad teater där det glasklara budskapet är:
-Så undviker du att bli lurad.
Eller nerslagen.
Eller rånad.
Eller dödad.

På Landskrona Folkets Hus arrangerades Anhörigcentrum Äldre vecka, en av dagarna spelades teater. Scener ur verkliga nya livet, där äldre just blivit lurade eller utsatta för brott spelades upp.
Tanken var att på ett handfast sätt visa hur det kan gå till i mångkulturen, politikernas dröm och människornas mardröm.
Och verka förebyggande.


Skicka de invandrade på kurs istället.
Innan de får flytta hit.

Och låt våra gamla leva med öppen ytterdörr.


    HD


7 kommentarer:

  1. Jag är en fridsam man, som närmast kan jämföras med Ferdinand under korkeken. (Kanske ett nytt alias, Reveljen Ferdinand). Tillbaks till allvaret. Men min fridsamhet till trots känner jag väldigt ofta, närmast konstant, en stigande vrede över något ogripbart. Har senaste året behövt öka doseringen av min blodtrycksmedicin med flera steg, troligen som en följd av min stigande frustation. Som nu det här med brottsligheten som ska bekämpas med dialog och korvkalas. Poliser som troligen inte får göra sitt jobb ordentligt. Människor (tror jag det är, men ibland är jag inte säker), som flyttar hit och som tack för hjälpen bär sej mer än svinaktigt åt. En regering med flera, som föraktfullt talar om för oss hur dumma och rasistiska vi är som inte gillar det. Jag har bara fått nog, men vet förbaske mej inte hur man kan stoppa det. Det verkar som om de flesta tycker att det är bra som det är. Som en slutkläm, det är väl för in i glödheta helvete inte dom äldre, dom drabbade som ska gå en kurs. Har de styrande i Landskrona helt tappat koncepterna. En mycket välvillig tolkning kan ju vara att de vill väl... men du milde tid. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Skogis :
    Lugn,lugn så du inte får hjärtslag,eller en stroke...
    Nu när vi "snapphanar" dagligen ökar i antal,behövs att varje man/kvinna överlever fram till stora valslaget 2014..
    Själv betraktar jag Landskrona och ytterligare några orter,som för tillfället förlorade..Men med rätt strategi,kan vi återta dessa besatta områden,när nu "äran och hjältarnas" styrkor åter hopsamlas... Samtidigt som nu allt fler,från de svenskfientliga partiernas väljare,löper över till oss !!
    Hafv mod Skogis...

    SvaraRadera
  3. Skogis beskriver exakt vad jag känner, samma förbannade frustration över idiotin, och nickedockorna. Man vill bara vråla: VAKNA! SE! ÖPPNA ÖGONEN!!
    Men mod, javisst, vi måste ju...

    SvaraRadera
  4. Lugn o fin var det ja. Jag slår mej ner framför TV:n och sätter med darrande händer i en dansk DVD-film efter Morten Kochs böcker. Det brukar lugna mej tillfälligt i alla fall. Sen får jag ut och slåss med att byta en variatorrem på en fyrhjuling. Hur nu det ska gå. Första gången och allt. Då stiger säkert trycket igen, men av mer vanliga orsaker. Skogis.

    SvaraRadera
  5. Jag tyckte när jag hörde varningssignalen idag kl 15:00 att den lät ödesdiger.
    Tidigare har man knappt tänkt på den, bara att nu tutas det mitt på blanka dan.

    SvaraRadera
  6. Låter krångligt, vi har växellåda på vår, var ute och kollade runt lite - men det fixar du!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Remmen är inte bytt än, men jag samlar mej. Skogis.

      Radera