onsdag 30 maj 2012

Valet eller kvalet.


Jag fick molande huvudvärk i bilen, svängde in vid en pressbyrå, och frågade efter huvudvärkstabletter.
Den vänliga flickan undrade då om jag ville ha Ipren, Alvedon eller Ibumetin.
 Ehh, ta Ipren tack, svarade jag.
Flickan:

                    -"Vill du ha de snabbverkande eller de som verkar långsamt?"
                                   ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Jag:
-"Eftersom det är nu jag har huvudvärk, och inte om en timme eller två, så tar jag gärna de snabbverkande Iprenen."






9 kommentarer:

  1. Gösta Ekman hade svårt på sin tid,att bestämma sig för vilken av boulevardtidningarna han skulle köpa med hem..
    En eloge till Pressbyrån som nu har ett såååå brett sortiment,inte bara av sex-tidningar.
    Men vänta är det så,att svenska folket genom åren plågats alltmer av huvudbry/värk,att dessa tabletter nu ger företaget ett uppsving ?
    I så fall ett bevis på de förändringar,som skett i landet,och nu ger resultat ända ner på gräsrotsnivå !

    SvaraRadera
  2. Den plågan botas dessvärre inte med alvedon....

    SvaraRadera
  3. Jag brukar säga att ett osvikligt sätt att bota huvudvärk är att doppa huvudet i en spann vatten tre gånger. Tredje gången drar man inte upp det. I just det här fallet är det kanske bättre doppa orsaken till huvudvärken i vattnet. Skogis.

    SvaraRadera
  4. Svar
    1. Antagligen, men ganska effektiv. Även den här. Ricinolja mot hosta. Har man tagit lagom dos, så vågar man inte hosta med tanke på följderna. Skogis.

      Radera
  5. Det är inga sinekurer du kommer med Skogis, det gäller att vara stark!
    Min mamma, 80, trillade för tre veckor sen i rulltrappan vid färjan i Helsingör, där hon varit på jazzfestival. I ena handen en stor Hortensia till täppen, och i den andra två flaskor gott vin, och så faller hon bara helt bakåt, och tumlar runt tills nån får tag i henne, och vill ringa efter ambulans.
    Vad säger mor min då? Det behövs inte, jag klarar mig.
    Turligt nog tvinga de henne att sitta kvar två timmar och höll ett öga på henne, sen - tog hon färja, buss - och cykel(!!!) hem.
    Lyckades få henne till doktorn - brutna revben och punkterad lunga.
    Hon har så ont så hon kan inte klä på/av sig bädda osv.
    Men till saken.
    Hon satt i TVsoffan och behövde ve och fasa plötsligt nysa, men hade hellre begått harakiri.
    Så hon nöp ett grabbatag om mun och näsa i ett par nervösa hundradels sekunder - och lyckades faktiskt stoppa den akuta nysningen.
    Dock utan ricinolja!

    SvaraRadera
  6. Verkligen inte dåligt av din mamma att klara av det. Och jazzfestival också. Hoppas hon läker fort. Revbensbrott har jag hört känns inte för gott. Hoppas mina små inlägg inte lockar henne till skratt. Om hon läser dom så har hon nog hört dom förut. Det påminner mej om min egen mor i ungefär samma ålder. Inga akuta skador, men jag tror hon är i bättre form än vad jag är. Jag kom i sammanhanget att tänka på en beättelse från den gamla tiden. Vederbörande äldre man hade varit med cykel och köpt ut och nog tullat lite på varorna på vägen hem. Stoppade flaskorna under rocken för att kunna hålla ordentligt i styret. Cyklade givetvis i diket och hjälpsamma människor ville hjälpa honom upp. De frågade vad som hade hänt. Han sa att det visste han inte, men han hade blivit så rädd att han trodde hjärthelvetet skulle stanna. Sen såg han en stor fläck breda ut sej på framsidan av rocken och frågade med panik i rösten vad det var för något. Den närmaste personen svarade upprört och oroligt att det var blod. Den nu närmast panikslagne gamle mannen lugnade sej omedelbart och sken upp och sa med inlevelse, "ÅH, tack o lov, jag trodde först att flaskejävlarna hade gått sönder". Skogis. PS.Ursäkta språket, men det hörde till berättelsen.

    SvaraRadera
  7. Carina:
    Hälsa din mamma,att hon nästa gång skall åka med "Sundsbussarna"...Fördelarna är många,billigare biljett och dessutom får man åka båt ända fram till Helsingör,samt tillbaka i Hbg city..Och detta utan rulltrappor,samt behöver inte promenera halva sträckan över sundet,genom de s.k "suckarnas gångar" !!
    Naturligtvis önskar jag henne snart tillfrisknande...

    SvaraRadera
  8. Goding! Ska hälsa krutmamman!

    SvaraRadera