lördag 12 maj 2012

Morrn, morrn.

Morrn, morrn, efter en lugn natt, är nu Zudden uppe på sina fyra ben igen!
Bortsett från att han fortfarande är svullen och halva nosen ett fladdrande gäddhäng med lite dregel, så verkar Zudden tro att han nu är back in business. Han har ätit själv, druckit och burits ut för morgon-sjuan - och vill springa ut och leka med Zäta!
Han sitter vid dörren, tittar längtande ut, och trånar.
Tyvärr så går det inte, jag har förstått att vi måste hålla honom stilla, så inte giftet sprider sig i kroppen och drabbar livsviktiga organ som njurar lever och hjärta, i minst två veckor.
Det kommer ingen av våra två pubertetsynglingar att förstå.

PS Nån som vet om en pinglande liten klocka runt halsen skrämmer huggormar?

6 kommentarer:

  1. Såvitt jag har hört är ormar döva eller hör dåligt. De känner vibrationerna i marken när någon närmar sej. Ibland hinner de inte undan eller ligger och sover i solen och märker inte att det finns någon i närheten. Blir de överraskade eller känner sej hotade hugger de. En pingla skulle inte jag tro hjälper. Att klä in hunden i en enda stor gummistövel verkar inte helt realistiskt. Annars är ofta rådet att använda sådana i ormrika marker. Gäller nog mest människor, när jag tänker efter. Allt kan dock vara en myt. Roligt att Zudden verkar ha hämtat sej. Blir nog en strid att hålla honom i stillhet. Hälsningar. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Såklart! Det sitter ju nånstans i bakhuvudet det där med att man ska trampa hårt-hårt i marken med dom där jättegummistövlarna, för att huggormarna ska känna vibrationerna, så att de kan fly.
    Hmmm, då går den lilla enkla och o-finurliga lösningen bort.
    Så återstår alltså jättetyngder runt tassarna, så att det klampas ordentligt skrämmande om dem när de far fram....

    Zudden och Zäta är helt annorlunda än våra tidigare hundar. Zac, Zorro och Zlatan var flockisar med oss tvåbeningar, gick inte runt ön, eller ens på promenad utan oss. Gick de ut, så höll de sig runt husen, ville sen direkt komma in igen.
    Zäta och Zudden är livsglada upptäckare och ler och långhalm, de är konstant på nya äventyr runt ön, de har jättespännande projekt och kan vara ute i timmar, för att bara komma in när det är mmat eller om de faller ihop i en lycklig tupplur.
    Så, suck....vad göra?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oroa sej och hoppas att dom lär sej. Ungefär som med barnen. Hjälper bara kortsiktigt att "låsa in". Skogis.

      Radera
  3. HA, de flesta brukar, lite vänligt, säga att jag är inte riktigt klok. Ungefär som Madicken, i en välvillig tolkning från min sida. Sen vet jag väl att allt det där med barn och hundar(det mesta, för den delen), det kan du nog bra mycket bättre än jag, egentligen. Fast vet inte hur det är med hembryggt äppelvin. Skogis(Igen).

    SvaraRadera
  4. Hembryggt äppelvin.... Där fick du mig! Min absolut svagaste sida.

    SvaraRadera