söndag 6 maj 2012

Match ikväll.

37 minuter in på första halvlek möts ikväll Stefan Löfvén, Fredrik Reinfeldt, Jimmie Åkesson, Annie Lööf, Göran Hägglund, Jan Björklund, Gustav Fridolin och Jonas Sjöstedt i en toppmatch.
Det är ännu  långt till valet, men det är nu spelarna visar på formen och styrkan.
Vad får vi för uppställning ikväll?
En tre-fyra-en uppställning eller en en-en-en-fyra-en-uppställning?

S´nye spelare Löfvén kör hårt på sin kaxiga psykarstrategi, att motståndarna är tomma på spelupplägg och bara har spelat misslyckade plattmatcher, kan dock få problem med att vinna nickduellerna.
Målvakten Reinfeldt  pressar hårt tillbaka och spelar aggresivt, men safe,  pålitligt, fast inte särskilt samspelt. Han kommer att göra en del svettiga räddningar för att rädda tre pinnar till sitt lag.
Lilla fru Lööf verkar dock vara en vilsen solo-spelare med lite felpassar här och där, hon försöker sig på en fri central roll. Men borde inte hon bänkas, för lagets bästa?
Göran Hägglund verkar sliten, men är trots dålig matchstatistik en taktisk publikfavorit, hans uppgift blir att städa upp, ta djup, täcka upp och försöka sköta uppspelen. Lagkamraterna blir dock sällan lika imponerade som publiken.
Jan Björklund har det stundtals jobbigt i anfallet, en dyngrak elefant har lättare steg än han, så nån guldboll  får han knappast  i år. Han måste bli mycket rörligare, inte gå omkring på hälarna och slita gräs på samma plätt och peka med hela handen.

Jimmie Åkesson, gentlemannaliraren är en sån som gärna vill snacka med motståndarna. Han är lika stabil och kontrollerad som vanligt, och gör precis vad han ska göra , jobbar hem, följer med upp i anfallet och springer med stor vilja. Gör egentligen inga misstag alls, det enda man skulle kunna önska sig är att han blir lite hårdare i kroppen, modigare i närkamperna och kyligare och vassare i avsluten.

Sjöstedt och Fridolin kommer också att försöka spela sig till en plats i anfallet på vänsterkanten, dom är båda tajta och tunga bakåt, men påfallande uddlösa framåt. Fridolin är väl den som försöker sig på lite offensiv spelglädje, lite svårtagna parader, klackningar och  felplacerade bicicletas.

Publiken är trött.
Och vill gärna se ett helt nytt fräscht spelupplägg och ett vinnande matchresultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar