fredag 11 maj 2012

Lägg denna nia på minnet, Kristina Henkel, jämställdhetskonsult.


Det är tur för Kristna Henkel att hen inte levde på 1400-talet.
Såg hen på Debatt igår, och det var en creepy upplevelse.

Debatten skulle handla om ettåringar som nu sägs vara för små att lämnas på dagis.

Som vanligt i Debatt så var i panelen de med avvikande åsikt i minoritet, dvs en varmt mänsklig fembarns-mamma och läkare Rigmor Robert, de gjorde båda sitt bästa för att belysa situationen utifrån barnet.
Resten var den korrekta statspropagandamobben som vet mest och bäst och talar högst.
Rigmor Robert försökte få mobben att leva sig in i det lilla barnets behov av sina föräldrar, vikten av att känna igen doft, rörelser, röst och synintryck för att bli trygg innan "den sociala fostran" inträder.
Men Kristina Henkel tog ett exempel på hur illa det kan gå för barn som är med sin mamma och pappa:
-"Om en förälder säger till ett barn att `du måste säga förlåt!`, då lär sig barnet ingenting mer än att det är nåt man MÅSTE. Medan om pedagogerna på förskolan säger det, så kan de visa och förklara på så många sätt så att barnet förstår VARFÖR man måste säga förlåt."
HJJÄÄÄÄLLPPP.

I Sverige försöker statspropagandamobben tillintegöra föräldrar och relationen föräldrar/barn på det grövsta. Kanske gör de detta för att mammorna som satt i panelen igår, en som inte har ekonomisk möjlighet i det kalla Sverige idag att själv ta hand om sina barn, eller också  mamman som lämnar sina barn för att hon tycker det är "för tråkigt" att vara hemma med dem,  inte ska drabbas av dåligt föräldrasamvete.

Läs i DN idag om fyraåringen som får vredesutbrott och slåss mot sina föräldrar.
 Och fundera en stund på varför han är så fruktansvärt arg på just dem.
Själv älskade jag varje sekund med mina barn, och kunde faktiskt  alldeles själv lära dem varför det är viktigt att säga förlåt.






4 kommentarer:

  1. SvT, Göteborg, kan det bli mer kulturmarxistiskt? Ja, TV4 naturligtvis men de är i en liga för sig.

    Är du säker på att det är på riktigt och ingen blåsning a la Batikhäxan Berit. Man kan aldrig vara på den säkra sidan alla gånger. Hen i fråga skrev för ett tag sedan en debattartikel på Newsmill om just hen som jag blev lite schalur på: http://www.newsmill.se/artikel/2012/02/21/hen-ger-barnen-fler-m-jligheter

    Hmmm... Möjligheter just det, inte bara M och K utan även H och B och T och inte Q att förglömma. Den framgångsrika arten människan avskaffar sig själv genom att totalt ignorera vad som är kompatibelt med vad?

    SvaraRadera
  2. Själv får jag rysningar,när jag upplever hur man kopierar det kommunistiska systemet från forna DDR...punkt efter punkt.
    Inga som helst skruppler här inte,och en omyndigförklaring av föräldrar och familj.
    Samma gamla propaganda om att böjas i tid,vad som krokigt ska bli...Usch ja...
    Hur i alla dar har Sverige kunnat sjunka sååå djupt ??

    SvaraRadera
  3. Männskan är tom ö-känd!

    SvaraRadera
  4. SPÄDBARNSLABORATORIUM I UPPSALA

    På Tryckfrihetssällskapets hemsida hittar ni en insändare om ett ännu tidigare förvaringsställe för småbarn än förskolor, nämligen SPÄDBARNSLABORATORIER:

    http://www.tryckfrihet.com/category/insandare

    SvaraRadera