tisdag 10 april 2012

Björn är en big big foodie.



I gårkväll var vi inte så hungriga nån av oss.
Eftersom vi är på ön så har vi långt till nattöppet, så jag föreslog:
-"Vi skulle bara kunna ta lite av patén med sallad, cornichons och cumberlandsås..."
Björn kontrade med nåt annat som kylen förmår, men tystnade abrupt.
På hela ansiktet lyste plötsligt en stor sol, armarna stolt över bröstet, lutade sig tillbaka i soffan och tecknade med två fingrar vid mungiporna att han kommit på nåt som var värt att dregla över.
Han nickade nöjt och stilla med huvudet upp och ner, fortsatte markera ett dreglande, ögonen som springor, och bara log.
Jag:
-VAAAD??!!??
Björn bara fortsatte att nicka och le och lyckligt gestikulera.
Sen tog han fram sina specialpannor och verktyg, började riva mandelpotatis, och efter en kvart satt vi vid de levande ljusen med guldbruna, knapriga rårakor och hackad rödlök, löjrom och smetana.
Då fattade jag varför han smajlat och låtsats dregla.





# Foodie
A person that spends a keen amount of attention and energy on knowing the ingredients of food, the proper preparation of food, and finds great enjoyment in top-notch ingredients and exemplary preparation.
A foodie is not necessarily a food snob, only enjoying delicacies and/or food items difficult to obtain and/or expensive foods; though, that is a variety of foodie.
Because he was a foodie, he liked to collect menus from restaurants which prepared food he enjoyed.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar