måndag 5 mars 2012

Whoops, they did it again.

Exploateringen av Källesjöområdet, i min fina fina födelsestad Ystad, skulle enligt planerna inte kostat skattebetalarna en enda krona.
Men "kalkylen höll inte" och slutnotan hamnar istället på minst 15 miljoner kronor.

- Oj, det visste jag inte, att det var så mycket, säger oppositionsråd Kent Mårtensson (S).
- Det är inte bra, tanken måste vara att det ska gå ihop. Jag vet inte hur kalkylen har sett ut, men uppenbarligen har det inte gått ihop. Det är inte så lyckat, särskilt inte i tider när vi har det så knapert.
Bo Lönnerblad säger att fördyringen av Källesjöprojektet har fungerat som en väckarklocka.
- Det har fått oss alla att inse att vi måste vara mer noggranna när vi planerar exploateringarna.

Äschhhhhh.
Vaddå noggrannare.
Det är ju inte era riktiga pengar.
Bara skattebetalarnas jätte-, jättegullpengakista.


skanskan

1 kommentar:

  1. Hur är det med dig nu Carina Fina, du har ju försökt här med dina trevliga "Dagens pratisar", fast du kanske inte borde ha gjort så, utan tagit ner skylten tillfälligt. Många av dina trogna läsare har nog försökt få dig att avstå helt tills dina problem upphör, och även jag har dragit ned på besöken, för att inte få dig att gå i taket och sätta upp samma fart som du gjorde efter att ha varit på semester med din mor. Det var en enorm fart du satte igång med, och ja Carina det finns annat en spiken i botten, när man ska göra något. Men nu verkar du vara nere på lite lägre takt och det är nog nödvändigt om vi ska få dig tillbaka i gammal fin form. Det vet jag att det finns flera som vill. Kanske Björn kan ta över tillfälligt, han har ju många strängar på sin lyra, har du ju själv sagt. En såg vi ju på bilden, där han trakterade någon sorts trumma. Så jag tror att han kan vara en god ersättare tills du blir hel igen. Själv har jag inte skrivit någon blogg på tre dagar nu. De andra klarar sig nästan bättre utan mig. Men jag läser och skriver kommentarer, i den takt jag orkar. Jag besöker även andras bloggar och för det allra mesta kommer jag med glada tillrop. Men samtidigt ser jag mig som en reservkraft och kan rycka in några dagar då vi har någon annan skribent borta eller tillfälligt sjuk.
    Livet är en strid, men den nya placeringen på senaste opinionsundersökningen var ju bra, tänk SD nu större en MP. Kanske har vi marginellt bidragit till det båda två. Vi har ju fått bevis på detta, genom brev som uttrycker glädje över att vi skriver om sånt som Media utelämnar. Varma Hälsningar till dig och din Björn. Olli//

    SvaraRadera