söndag 18 mars 2012

Vad ska vi ta oss till?


Efter stora problem med hot och våld anser många bussförare i Malmö att det nuvarande biljettsystemet ska skrotas, de är trötta och rädda efter alla bråk med passagerare, som kräver att åka gratis och vägrar att gå av bussen.
– "Det är mycket tjafs och incidenter dagligen. Tyvärr har det hänt att förare fått både örfilar och träffats av spottloskor."

I höstas slutade också tågvärdarna på Öresundstågen att kontrollera biljetterna sedan en man som saknade biljett försökte att kasta av en tågvärd från ett rullande tåg.

Det här gamla ursvenska att respektera varandra, och varandras yrkesroller, och inte ifrågasätta allmänna beslut, existerar inte i våra värsta "utsatta områden".

Inte vet jag var i världen man spottar, slår och kastar ut tågvärdarna från rullande tåg, men jag tror att överallt någon försöker så skulle straffet bli minst sagt kännbart.
Inte i Sverige.
Det är synd om dem som gör såhär. De har haft det svårt. De är fattiga. De är missförstådda. Och har det jobbigt med sig själva. De har ingen erfarenhet av kulturen. De kan inte kommunicera på språket. Och så finns det rasister här. Och då måste vi alla visa förståelse.
Samt inte störa dem med såna småsinta och respektlösa trivialiteter som biljetter.

sydsvenskan Katrin Zytomierska

1 kommentar:

  1. Kan det möjligen vara avkommor till de 23.000 utvecklingsstörda,som PK-pressen i dag rapporterar om ??

    SvaraRadera