torsdag 29 mars 2012

Plötsligt förstår buset och sydsvenskan sig på innerlig affektion.



Malmö, lördagen den 11 februari 2012, cirka klockan 13:
En tjugoåring, tidigare dömd för narkotikabrott, rån och misshandel, lånar en bil för att köra in till centrala Malmö och köpa en present till sin mamma. Han har inget körkort och är tidigare dömd för olovlig körning.

Tjugoåringen visiteras och blir förhörd. Han erkänner den grova olovliga körningen och allt är därmed klart för att släppa honom.
????????????????????????
-"Den bra var att jag skulle få gå. Det dåliga var att han ringt till kronofogden och fått besked om att de skulle mäta ut min ring."

I kronofogdens register står det: 120211, klockan 13.13. Guldring, 18K, värde: 4 000 kronor.
Ringen, liksom allt annat utmätt gods, säljs och pengarna går till att täcka skulder som böter, skadestånd eller annan ersättning.

Om ett föremål har ett särskilt affektionsvärde kan man be att få täcka skulden med något annat istället.
– Jag hade fått ringen av min morfar. Det känns för jävligt. De hade väl inte behövt ta min ring.

I sydsvenskan kan man dagligen läsa små notiser om ungdomsligor i Malmö, som mitt på ljusa dan plockar pengar, smycken, mobiler och kläder av barn, ungdomar, kvinnor, äldre, svaga och handikappade.
Polisens iskalla råd till dem är koncist, bär inte värdeföremål.



sydsvenskan

2 kommentarer:

  1. Det är så vackert handlat av polisen så man nästan blir tårögd. Bästa nyheten på länge. Man kan ju undra var uppvaknandet kommit ifrån?

    Vill buset ha tillbaka sina ögonstenar så får de köpa tillbaka dem (genom bulvan annars lär kronofogden ta pengarna också får man hoppas). De kan ju alltid sälja "sin gata" (tänker på JJ och IR). :-)

    SvaraRadera
  2. Själva bär de uppenbarligen inget "zigenareguld"...
    Eller var lagret kanske just slut ??

    SvaraRadera