lördag 31 mars 2012

Gravöl undanbedes.

Personliga ägodelar i kistan med en avliden blir allt vanligare. Foton, brev, och till och med mysbyxan följer med till sista vilan.
Det mesta går an men om kroppen ska kremeras ska man undvika att lägga med alkohol och golfklubbor.

GP

4 kommentarer:

  1. "I Sverige begraver vi traditionellt våra döda i nattkläder." Det hoppas jag inte kommer att gälla mig, jag är nämligen syndigare än Marilyn Monroe; inte ens Chanel N° 5.

    Och bränsle till kremeringen kommer de inte att behöva, jag kommer att vara fullkomligen indränkt av Single Malt Whisky. Jag funderar på att stipulera en likvaka a la Irland där nära, kära och ärkefienderna super skallen av sig.

    OnT: Typisk svensk-norsk klåfingrighet. Vad spelar det för roll om "accessoarerna" inte är biologiskt nedbrytbara så länge som de inte avger toxiska substanser till omgivningen. En begravningsplats skall ändå inte pillas i fören den är bortglömd sedan länge och föremål för arkeologiska utgrävningar.

    SvaraRadera
  2. Nattkläder?? Vad är det? Är som du Argus, kan inte tvingas i nåt annat än mässingen. Men förstår om det eventuellt skulle väcka anstöt vid sista avskedet. Så jag får väl leta upp en gammal trasa, eller varför inte en riktigt urpig festblåsa?
    Och jag kommer gärna på din, om det är fysiskt möjligt s.a.s!!!

    SvaraRadera
  3. Carina det var en rolig bild :)men stackars gumma :(
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  4. Nästan så hon är beredd att göra en muslimsk pappa-gest - och slänga sig i graven!!!

    SvaraRadera