torsdag 15 mars 2012

Frivilliga i reflexvästar är det lösningen på polisens problem?

Polisen i Jämtland satsar hårt på att komma åt antalet anmälda fall av misshandel. Det finns bl.a en grupp frivilliga volontärer som är ute och nattvandrar.
Volontärer används inom polisen till flera olika uppgifter – exempelvis bevaka stora idrottsevenemang, hjälpa till vid trafikkontroller och arbeta i polisens reception. Volontärerna har polisen fått tag i bland annat via annonser, flygbladsutdelning och affischering.

– De vi söker är vanliga, sociala människor som tycker om att jobba bland folk.

Börjar inte detta likna ett skämt i fiaskosverige?
Ställ inga krav på polisaspiranterna till polishögskolan.
Täck istället upp med "vanliga, sociala människor som tycker om att jobba bland folk", så får de göra skitjobbet.

Vad är nästa steg?
Frivilliga människor i reflexvästar som hjälper lärarna i den misslyckade svenska skolan?
Frivilliga människor i reflexvästar som ser till att gamla får komma ut, och slipper ligga i nedkissade blöjor och liggsår?
Frivilliga människor i reflexvästar som ser till att friska smartheads inte missbrukar försäkringskassan och snor allas våra pengar?
Frivilliga människor i reflexvästar som vaktar ambulanser och brandbilar som det kastas sten och eld på?
Frivilliga människor i reflexvästar som vaktar brevbärarna så att de kan dela ut posten?
Frivilliga människor i reflexvästar som.....

Dessutom.
Min uppfattning om människor som bär på en hemlig livsdröm om att få vara Polis - de kan få livsfarligt maktspel vilken sekund som helst.
Jag har träffat på sådana polis-wanna-bes, som grannar, busschaufförer, taxichaufförer, allmänhet och vän av ordning, m.fl, m.fl
Och betackar mig.



OP

6 kommentarer:

  1. Om några år har även vi i "Absurdistan", medborgargarde,som själva bevakar sina bostadsområden..
    Detta sker i dag kring omlandet,vid min gamla stad Berlin.Brottsligheten är nu så stor,att människorna själva måste patrullera,dag och natt..
    Då skall vi veta att Tyskland beskylls för att vara en "polisstat",i motsats till "vår"..
    Personligen tror jag att utvecklingen är på väg mot,(liksom i USA) s.k."closed areas",där de bättre lottade kan leva i trygghet.Denna trygghet kommer naturligtvis i första hand,de "folkvalda" att för sig och de sina,nyttja och få åtnjuta..
    Modern "demokrati" under mångkulturell skärm !!

    SvaraRadera
  2. Nästa steg blir säkert frivilliga människor som deltar i landets försvar och offrar helger och många kvällar på att stärka försvarsförmågan : )

    SvaraRadera
  3. Min dröm är ett antal frivilliga som hjälper Reinfeldt att lyssna på folket.

    SvaraRadera
  4. Lasse N:
    Ett alternativ vore,att liksom i arabländerna,ställa småbarn fram sig,som en form av skärmar..Därpå enbart hoppas,att fienden är barnkär och avstår från att skjuta mot dem !!
    Men egentligen tror jag inte,att det finns något land på jorden,som frivilligt ger sig på "Absurdistan",med risken att hamna mitt i den mångkultur,som nu råder..

    SvaraRadera
  5. Lars Å, jag ville bara raljera över synsättet att samhällsfunktioner bäst sköts av människor som inte är frivilliga.
    T ex Hemvärnet består faktiskt av just sådana frivilliga som tydligen får anses som suspekta just p g a sin frivillighet.
    Men i dagens Sverige gäller sköt dig själv och skit i andra och Gud nåde den som önskar att storebror staten inte skall sköta allt.

    SvaraRadera
  6. Lasse N:
    Jo jag insåg vad du menade,och vet också att dina exempel bara är ett fåtal man skrattat åt..
    Just nu är det kris med ambulansberedskapen i 3/4-delar av Skåne..Vård & Omsorg är en annan sektor,som man också överlåtit till "fria marknadskrafter" I slutändan är det vi skattebetalare,som står för notan..efter alla misslyckade beslut från de "folkvalda".
    Satt just och lyssnade på ett reportage,om det vansinne som pågår i Afghanistan,och som aldrig kan få ett ur väst-synpunkt lyckligt slut..Likväl är Sverige med och kämpar,med "våra" få kvarvarande militära styrkor !!
    Till vilken nytta får andra söka finna ut ...

    SvaraRadera