tisdag 13 mars 2012

Den Blinda Förnekelsens Idioti.


Igår skrev jag en kommentar på newsmill, och kallade mig för ursvensk.

Denna kommentar fick en tant, Louise Buenafe Mistén, att flämta efter luktsaltet:
-"Det är skrämmande att läsa vissa kommentarer här.
I övrigt undrar jag vad en ursvensk är i dagens samhälle. Vad gäller etnicitet så har jag bra mycket mer gemensamt med mina vänner från Iran än vad jag har med nån som gillar att använda ordet `ursvensk`."

Googlade på den upprörda tanten, och upptäckte att det inte alls var en äldre vän av ordning, utan en ung frilansande kulturarbetare, scentekniker, musiker m.m. Bosatt i Malmö, Skåne, uppvuxen i Kristianstad. Kompis med Patrik Lundberg.
Och det förklarar ju en del.

Lyssna och lär:
En ursvensk är exakt samma sak som etnisk svensk, människor med samma tillhörigheten till viss ethnos, och tillhörighet till en grupp av människor med gemensamt ursprung och egenskaper.
Precis som japaner, kineser och afghaner.

Att tillhöra en etnisk grupp som Louise Buenafe Mistén och många andra förnekar och osyynliggör, är inget annat än fientlighet.
Att Louise Buenafe Mistén skriver att just för att jag vill hävda min tillhörighet till denna etniska grupp, så känner hon ingen samhörighet med mig.

Ja en del skulle kalla detta för rasism.

7 kommentarer:

  1. Just det Carina! Stå på dig precis som du gör!

    Man kommer längst med humor....:)

    Sedan vill jag säga att det var en stilig bild på din man! Det fick jag inte sagt sist!

    Varmaste hälsning från Anne!

    SvaraRadera
  2. Tack Anne, Björn sträcker på sig och sjunger hela dan!!

    SvaraRadera
  3. "I övrigt undrar jag vad en ursvensk är" !!!
    Så långt har det gått,att unga svenskar/or inte längre ens vet vad de har för etnicitet...En extrem allmän fördumning,bland de yngre generationerna.Liksom den bild av en maskerad ung kommunist i Malmö,(vid SD`s lördagsmöte)vågar de inte längre uppträda öppet och stå för sina åsikter.
    Gömma sig bak olika typer av alias,liksom arabisk maskerad-klädsel,hör inte hemma i Norden...Trots detta har många unga svenskar,vilseletts av "nybyggarnas" medeltida sed,och deras symbol för feghet/förljugenhet.
    Vårt tidigare öppna samhälle,har stängts ner i allt högre takt,samtidigt som massinvasionen av de exotiska lyckosökarnas "kultur" ökar...

    SvaraRadera
  4. Jag kan mycket väl förstå att Louise Buenafe Mistén känner att hon har jag bra mycket mer gemensamt med sina vänner från Iran än oss (p)ursvenskar efter att ha sett hennes blogg.

    För övrigt kan jag inte se något i din kommentar som skulle sätta igång de etniskt mest osäkra då du, som jag ser det, använder ursvensk som en beskrivning om oss som har djupa rötter i Sverige och inte emot dem som inte har det.

    SvaraRadera
  5. Just, det. Tänk att vi kan vara så provocerande, vi svenskar. Bara genom att finnas.

    SvaraRadera
  6. De här globalisterna de kommer snart bli varse vad de ställer till med. Tyvärr, för de som är emot arabiseringen/islamiseringen, så kommer det ta för lång tid. Det är synd om de som är emot detta, de som är för kommer jag bara vara skadeglad när de bli berikade.

    Tyvärr kommar alla att bli dragna över samma kam

    Jobbigt läge

    SvaraRadera
  7. Jobbigt läge. Instämmer.

    SvaraRadera