fredag 9 mars 2012

Bara Älskar QI på BBC!!




Sitter absolut klistrad framför TVn och njuuuuuuuter när Stephen Fry och hans fyramanna-panel pockulerar om allt mellan himmel och jord.
Det är intelligent, elegant och fullkomligt galet fritt spånad underhållning, och bygger på nyfikenhet och fascination av kunskap. Just nu visas den nionde säsongen av "QI" på BBC.

Idag läser jag att Johan Wester, känd från bland annat "Hipp hipp" och "På spåret", blir programledare för den svenska versionen av "QI - Quite Interesting".

Enligt Johan Wester skiljer sig programmet från andra panelprogram genom att det inte finns något manus för paneldeltagarna.
- I och med att det är ett program som bygger på improvisation så är det aldrig förutsägbart. Det finns inget facit.

Den svenska versionen kommer att börja sändas i SVT under hösten. Vilken svensk titel programmet ska få är ännu inte bestämt.

Grattis Sverige, gör nåt bra av det här!

I förra veckan lärde jag mig att den nånsin äldst levande kvinnan var en fransyska, som blev 125 år. Hon påstod att den höga åldern berodde på olivoljan.
Både inuti och utanpå.
Vid sin död hade hon endast en rynka - den hon satt på.

Fick också lära mig vilket som är världens farligaste djur.
Vilket?
Nån av läsarna som vet?


skanskan

5 kommentarer:

  1. Människan så klart!

    Jag är oxså väldigt förtjust i detta programmet.

    SvaraRadera
  2. Hmmmmmmmmm....
    Ska du få rätt för detta?
    Är vi människor djur?
    Jag googlar:
    "Det finns minst två enkla sätt att besvara detta: det darwinistiska och det kristna. Enligt darwinistisk syn är vi däggdjur, närmare bestämt en form av apa, och därmed är svaret definitivt Ja. Enligt kristen syn är vi ättlingar till Adam och Eva som Gud en gång skapade till sin avbild, och därmed är svaret definitivt Nej. Men frågan kan också besvaras mera sofistikerat, genom att försöka förstå människans väsen i förhållande till (de andra) djuren. Människan har – genom evolutionen – lagt sig till med egenskaper och beteendemönster som verkligen skiljer ut oss i naturen. I själva verket finns det en lång röd tråd av mänsklig strävan bort från det som kännetecknar djurriket."

    Ja, så är det och håller helt med anonym, ondare varelse finns inte än människan. Och vår strävan att utskilja oss gör oss enbart sämst, ja rent av mordiskt groteska.

    Fast; efter människan då?????

    SvaraRadera
  3. Homosapier ur underrasen "araber"...tätt följda av afrikanska kannibaler,ur deras spridda regioner.Först på tredje plats kommer Malmö`s "nya befolkningsgrupper"

    SvaraRadera
  4. Beror på hur man definierar farlig, det man troligast dör vid ett möte med eller det som tar livet av flest människor. Vissa typer av björnar, grizzly eller isbjörn, dödar urskillningslöst till och med sin egen avkomma, krokodiler, lejon, flodhäst, ormar, skorpioner...

    Men det dör en ofantligt massa människor av malaria så en mygga står antagligen för flest döda. "You are busting down doors in Palo Alto while Comandante Gates is ridding the word of mosquitoes." (Jon Stewart om "Applegate")

    SvaraRadera
  5. Argus, du tog det!
    Myggan är världens farligaste djur.
    Efter människan.
    10 guldstjärnor i protokollet!!!

    SvaraRadera