fredag 16 mars 2012

Är du FÖR eller MOT? Kom igen, nu, TA STÄLLNING!


Släta och nyrakade eller skäggiga kvinnor?

Malmö slog igår svårslaget världsrekord i i-landsproblematik.
Klockan 17 samlades ett 40-tal personer på Möllevångstorget, när Malmös feministiska nätverk anordnade aktionen "Ta håret tillbaka!"
– Vi vill stå upp för de som blir kränkta. Det handlar om könsroller och om att alla ska få vara som de är, säger Anni Isis, (obs.inte kvinnan på bilden) som var en av de som valde att visa upp sin armhåla på Möllevångstorget.

Som om inte Malmökvinnorna har annat att oroa sig för.

3 kommentarer:

  1. Om nu kvinnorna vill vara som de är kanske de skulle sluta klippa sig, sluta klippa naglarna, sluta sminka sig, sluta noppa ögonbrynen osv :) Ärligt talat om man jämför rakning med saker som korsetter som gjorde att kvinnorna knappt kunde andas, uppbundna fötter för att de inte ska bli stora, halsringar som förlänger halsen, gift som gjorde huden vitare, extrem fetma som ett tecken på välstånd etc så framstår väl idealet med hårlösa kvinnokroppar som ganska harmlöst :)
    har det någonsin funnits mänskliga samhällen utan skadliga såväl som icke skadliga ideal som befolkningen försökt efterstäva?

    SvaraRadera
  2. Håret under armarna hade en funktion att fylla för mycket länge sedan, vilket var för att barnet som man hade på ryggen skulle ha något att hålla i.

    SvaraRadera