söndag 26 februari 2012

Vis av skadan.





- Vi är inte skapta för ensidigt statisk arbete varken vid datorn, laptopen eller andra arbetsverktyg Det är egentligen enkelt, men var och en måste tänka över sin situation. Att läsa från läsplatta eller laptop fem timmar i sträck är inte smart. Tänk över detta.
Det är viktigt att ta pauser använda olika arbetsverktyg och byta ställning ofta. Överansträngning i ögon nacke och armar är vanligt.
Världen kan vänta en epidemi om inget görs.
Problemet är att det finns noll eller ingen forskning på användandet av de nya digitala verktygen som smarttelefoner, läsplattor och laptops. Det med nya digitala verktyg uppträder först senare. eftersom man vänjer sig och hittar ett sätt som allt tycks fungera bra på.

Forskare vid Harvard School of Public Health, Microsoft och Brigham and Women`s Hospital har undersökt böjningen i nacken vid olika användning av läsplattor. Genomgående böjde alla på huvudet mer än när de använder vanlig PC.
Rekommendationen är därför att läsplattan sätts på ett bord i stälet för i knäet, fast påpekar samtidigt att en brant vinkel kan vara skadlig för händer och handleder.

1 kommentar:

  1. Kanske kunde en varningstext på "IT-manickens" baksida förhindra framtida men...Denna text borde naturligtvis utfärdas på såväl arabiska som Zwahili,eftersom antalet stulna/rånade apparater i "Absurdistan",är i en starkt tilltagande uppåt riktad kurva.

    SvaraRadera