tisdag 14 februari 2012

Till alla er bloggläsare från mig.


Wikipedia:
-Alla hjärtans dag är en temadag som firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.
Firandet av ett helgon med namnet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet. Enligt en sen medeltida helgonlevnad ska Sankt Valentinus ha återgett synen åt sin fångvaktares dotter.

I 1300-talets England och Frankrike blev Valentindagen en fest för ungdom och förälskade. Det var först då som helgonet som sådant började förknippas med kärlek. Under medeltiden uppstod där också en sed att skriva kärleksbrev med rimmade dikter till sin käraste, och senare på 1800-talet blev tryckta och utsirade valentinkort, ofta utsmyckade med sidenband och spetsar, populära. I dag är Valentindagen starkt uppmärksammad, kärleksbrev och små presenter brukar givas bort.

Kyss varandra, eller om inte - så var åtminstone snälla mot varandra hela dan!

3 kommentarer:

  1. En jättekram till dig Carina.
    /lilla jag

    SvaraRadera
  2. Grattis på födelsedagen.

    SvaraRadera
  3. Tack, båda två, det har varit en härlig glad dag, för en som egentligen ogillar skarpt att stå i centrum för fysisk uppmärksamhet.

    SvaraRadera