tisdag 28 februari 2012

Somliga är för mer än andra, det är uppenbart.


En muslimsk kvinna från Finspång får 60 000 kronor efter att ha diskriminerats, då hon fick veta att hon inte kunde delta i den kockutbildning hon anmält sig till hos Arbetsförmedlingen. Allt eftersom hon inte kunde provsmaka fläskkött av religiösa skäl.

En vegetarian i samma situation, hade inte kunnat anmäla fallet för diskriminering.
Ty.
Vegetarianer har inget skydd mot diskriminering enligt diskrimineringslagen, det är ingen diskrimineringsgrund, svarar Marie Nordström, jurist hos Diskrimineringsombudsmannen, på Newsmill.


OBS! Det går givetvis inte att kommentera spektaklet på Newsmill.

2 kommentarer:

  1. Så jag som vegetarian hade inte fått några 60.000:-, för att jag inte tror på några profeter, men jag är säker på att jag lever ett mer moraliskt liv än alla dessa miljarder sk troende gör, men jag försöker att inte vara moraliserande, även om jag då och då passionerat vädrar mina åsikter.
    Och jag hade naturligtvis inte heller sökt till en kockutbildning där man ska handskas med döda djur, grisar elle vad det nu vara månde för några, som skall förberedas för att förtäras.

    SvaraRadera
  2. Jag har en svag aning om varför Sverige är så populärt att komma till. Ett land fyllt av lättlurade dumskallar. Kan det vara bättre?

    KKJ

    SvaraRadera