lördag 4 februari 2012

På Metro har alla likadana glasögon.


-"Rasism hör ihop med låg intelligens visar forskning.
Är rasister korkade?"
undrar Metro ivrigt nickande.

Och är konservativa mindre intelligenta än liberala?
En studie från Brock University i Ontario hävdar att svaret är ja på båda frågorna.
Studien, som publiceras i Psychological Science, visade att människor som får låga poäng på IQ-test i barndomen utvecklar med större sannolikhet fördomar och politisk konservatism som vuxna.

Bästa kommentaren:
-"Bra artikel. Forskning visar också att de journalister som är emot yttrandefrihet är mer benägna att endast selektivt återge vilka grupper som är mindre intelligenta. De skulle exempelvis aldrig avslöja ifall muslimer befanns ointelligentare eller skandinaver befanns smartare.
Liberala hälsningar / Glenn Jason."

Själv är jag oerhört nyfiken på hur just Metro definierar rasism.

3 kommentarer:

  1. Haha. Vänsterliberala akademiker gör en studie som visar att vänsterliberala akademiker är idealmänniskan

    SvaraRadera
  2. "If a man is not a socialist by the time he is 20, he has no heart. If he is not a conservative by the time he is 40, he has no brain." (brukar felaktigt tillskrivas Winston Churchill)

    "Rasism är en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, där vissa raser ibland tillskrivs moralisk rätt att härska över andra. Begreppet används även för att beteckna en tro på att skillnader mellan mänskliga raser berättigar diskriminering." (Wikipedia)

    Man har även från PK-medias sida försökt visa att Sverigedemokraternas väljare är lågutbildade och därför väljer att rösta på SD. Jag tror också att SD:s väljare kan ha en något kortare skoltid än vissa av de övriga partiernas men jag tror inte att de är dummare för det. Eftersom skolår och lön i många fall brukar följas åt så har dessa människor helt enkelt inte råd att köpa sig fria när deras trappuppgångar förändras utan deras medgivande och väljer då att rösta på det enda alternativ som visar tillstymmelse till intresse att försöka komma till rätta med deras situation.

    Det är annars rätt lätt att få ut SD ur riksdagen, det enda som krävs är att något av de andra partierna visar upp en trovärdig invandrings- och migrationspolitik. Personligen tror jag att om det skulle ske så skulle de flesta följa efter när opinionssiffrorna börjar att kantra.

    SvaraRadera
  3. Bäste Argus
    Nej,Mark Twain och Churchill har inte sagt allt de " beskylles "för
    Ditt citat skall nog tillskrivas Clemenceau
    Död 1929
    24-11
    G gratuleras...
    Namnsdag den dagen
    C påstås bl.a även ha utropat på sin 80 årsdag vid åsynen av en vacker flicka
    ( finns det andra?)
    Åh om man var 70 igen
    Ack,ja

    Isola Regina

    SvaraRadera