lördag 25 februari 2012

Bomb Varning.

En attack på Iran just nu skulle kunna åstadkomma det omöjliga: en omedelbar försoning mellan de hatande parterna Sunni och Shia mot gemensam fiende. På väldigt, väldigt kort sikt.
Och skulle komma att skapa nya världsprioriteringar, nya allianser, ny skräck och nya fasor och en helt ny komplexitet.
Ingen nu levande kan föreställa sig eller förutse resultatet.

För min del tror jag det är lika bra att västvärlden börjar lära sig hur man säger "jag ger mig" på flera okända språk.
Men.
De aningslösa säger att vi ska vika ner oss och ge efter för kärnvapenmullorna - så kanske de kommer att lämna oss i fred.
Kanske.
(~_~)
_/|\_

3 kommentarer:

  1. Hur var det min favoritskald uttryckte det?
    "man väntar ej attack - man gör!"

    Isola Regina

    SvaraRadera
  2. Attack är bästa försvar, eller nåt?

    SvaraRadera
  3. Anfall är bästa försvar, gäller nog alla lagsporter, trots att det nog var kung fotboll som kom med det först. Det är lika elementärt som att när vi har bollen kan dom andra inte göra mål. Idrotten är full av dessa plattityder. Under årets semester landade vi några dagar på en liten ö i Bohusläns inre skärgård med utsikt över Ljungskile, en relativt liten tätort med ett inte oävet fotbollslag inom den svenska eliten, som består av allsvenskan och superettan. På vårt vandrarhem av god standard fanns ett litet bibliotek, där man kunde lämna sin lästa bok och ta någon annans istället. Där hittade jag en bok med alla idrottens självklara klyschor, som allt kan hända, bollen är rund. Det gäller att börja åka skridskor grabbar, förlåt henar, med mycket mera. Tyvärr hade jag ingen egen bok med mig, annars så skulle jag ha haft den nu. Man är väl kanske för ärlig.

    SvaraRadera