tisdag 14 februari 2012

Alla är potentiella explosiva galningar i Reinfeldts utanförskap.


Den 6 februari attackerades en 10-årig flicka på Bergsgårdsskolan i Hjällbo utanför Göteborg av en för henne okänd gärningsman.
Vittnen har beskrivit hur en man,Soj Van Tran, kom fram till den 10-åriga flickan utanför skolan, sa hej, och sedan överföll henne.
Mannen bor sedan några månader granne med skolan där attacken inträffade. Han är sedan tidigare ostraffad men är under utredning misstänkt för ringa narkotikabrott.

7 kommentarer:

  1. Att skylla utanförskapet på Reinfeldt är lite historielöst. Svenska debattörer har nämligen inte klagat på något annat än folks "utanförskap" sedan 1968 och då var han väl knappast född.
    Det räcker att läsa samhällskritiska romaner från 70-talet för att inse att "utanförskapet" är en klyscha som vänstern svänger sig med för att komma åt de onda kapitalisterna, som ju är roten till allt ont.

    Om soldatmamman var ironisk i sin rubrik ber jag om ursäkt.

    SvaraRadera
  2. Lasse N, vilket träd har du befunnit dig under?

    En artikel publicerad om Reinfeldts jultal, 2006-12-20 18:50 i DN:
    -En särskild "bryta utanförskapet-grupp" ska tillsättas i början av nästa år. Statsminister Fredrik Reinfeldt vill skaffa sig rådgivare som kan berätta om verkligheten och som har idéer om vad som kan göras.
    http://www.dn.se/nyheter/politik/utanforskap-temat-i-reinfeldts-jultal

    Här talar vi om den politiker som gjort sig mest känd för, och som snackat sig hes om att "bryta utanförskapet".
    6 år senare kan åtminstone jag konstatera att om det är nåt som vuxit under Reinfeldt så är det sorgligt nog just utanförskapet.

    SvaraRadera
  3. Lasse N; det finns onda kapitalister som är roten till mycket (inte allt) ont typ Rothschilds & Rockefellers. "Money is the god of our times, and Rothschild is his prophet." (Heinrich Heine, 1797 - 1856)

    "The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries." (Winston Churchill, 1874 - 1965)

    Kapitalism är det värsta av system, förutom de vi redan provat (fritt efter Winston Churchill; "Democracy is the worst form of government, except for all those other forms that have been tried from time to time. from a House of Commons speech on November 11, 1947")

    Onda kapitalister och onda religiösa, sedan har du inte mycket ont att fördela.

    SvaraRadera
  4. Träd? Du skämta aprillo.
    Men förmodligen är du för ung för att inse att det finns en historia före 2006 och att utanförskap och främlingskap är gamla välkända politiska floskler för oss gamlingar och som hängt med ett tag.
    Jag skulle gärna se att du förklarade uttrycket "utanförskap" utan att hemfalla åt politiska värdeladdade uttryck som "ökade klyftor", "allas lika värde", "värdegrund" och att "alla skall med" m m.
    Kan du?

    SvaraRadera
  5. Argus, men Churchill talade väl om parlamentarisk demokrati, inte om kapitalismen som sådan.
    Sedan kan väl Marxs läror också få en släng av den onda sleven men de kanske bäst passar in bland de religiösa irrlärorna.

    SvaraRadera
  6. Ja, Churchill talade om styrelseskicket men det är ett kommunicerande kärl med det ekonomiska systemet. Kapitalism är ett skitsystem men det är ändå det bästa av de som vi redan provat. Det största problemet med kapitalism är nödvändigheten av tillväxt vilket inte fungerar i längden.

    Om marxismen tillsammans Frankfurtskolan ska betraktas som en religion eller ideologi är en tolkningsfråga, gränsen är hårfin. De har i alla fall ställt till med mycket elände inte minst i västvärlden med 1968-vänstern och curlingbarnen som delresultat.

    Sedan kan jag inte låta bli att kommentera utanförskap. Utanförskap är, som jag ser det, när man själv väljer att stå utanför samhället, när man inte vill vara en del av (det svenska) samhället utan bildar större eller mindre enklaver.

    SvaraRadera
  7. Lasse N, skämtar inte ens Febbraio. Och talar heller inte historia.
    Bara nutid.
    Ingen politiker har gått till så hårt angrepp mot utanförskapet, och tydligt deklarerat sina intentioner att bryta det, som Fredrik Reinfeldt under sina år som statsminister.
    Det kan du väl inte ha missat?
    Jag avskyr själv politiska plattityder som dem du nämner, men anser att det snarare Fredrik Reinfeldt är än jag, som bör förklara för oss alla vad det är han menar med det "utanförskap" han misslyckas så kapitalt med att bryta.
    Jag är mest rasande på att mannen som gjort sig till ädle riddare mot utanförskapet, varje dag bjuder in flera till eländet.

    SvaraRadera