torsdag 26 januari 2012

Vem var babyn lik då?

Inte okej likna barn vid Saddam.

I samband med ett besök på migrationsverket, där de sökande kom från Irak, fick en handläggare frågan av föräldrarna om vem han tyckte deras nyfödda barn liknade. Han svarade då Saddam Hussein.
Handläggaren har också stirrat på en kvinna i slöja, och knuffats.
Men han menar själv att liknelsen var ett skämt, och att slöja borde vara förbjudet i kontakt med myndigheter.
Verkets personalansvarsnämnd har efter det inträffade beslutat att mannen inte får behålla sin tidigare tjänst utan omplaceras.
Han straffas också med ett löneavdrag.

Ovanligt lagom mesigt och svenskt.
Jag tycker att dom ska skära av mannens tunga och peta ut båda ögonen också.


nt
ekuriren nt unt norran arbetarbladet

3 kommentarer:

  1. Ja i landet "Absurdistan",gäller det att hålla tungan rätt i mun..
    Det är acceptabelt att liknas vid Stalin och andra kommunistsvin.Medan man häktas för att t.ex liknas vid Hitler,Saddam,och andra av de "korrektas skräckfigurer"..Tur att de finns så få,som påminner om Sveriges nutida tyrann.Event.
    kunde ju någon liten mulatt komma ifråga..

    SvaraRadera
  2. Hur kan detta få fortsätta? Hur kan myndigheter få agera domstolar och bödlar över sina anställda. Denne stackas anställde får troligen en randkommentar i sin personalfil där det står: "Omplacering på grund av rasistiska uttalanden och brott mot "värdegrunden"".

    Detta kommer säkerligen att följa personen i hela hans framtida karriär. Jag tror för övrigt att hans karriär i fortsättningen är stendöd. Stackars man.

    Med sådana metoder skrämmer man svenskarna till tystnad. Många är de fall där organisaioners och myndigheters StaziPK dömer människor till stigmatisering och livslångt lidande. Personer utesluts ur fackföreningarna om de har en annan politisk uppfattning än StaziPK. De förlorar sina jobb i ett samhälle där arbetsbristen är hög. De förlorar sina hem när de inte kan betala sina räkningar och kastas ut på gatan av kronofogdarna. Allt därför de uttalat ett förbjudet ord som de kanske inte ens visste att det var förbjudet.

    Vem är det som är regissör i detta demoniska drama som spelas upp framför oss alla? Förföljelser värre än i de forna sovjetstaterna. Ja inte är det Gud. Det måste vara Satan.

    SvaraRadera
  3. Tack för engagerad kommentarer!
    Frågan "Hur kan myndigheter få agera domstolar och bödlar över sina anställda" sätter fingret på en mycket, mycket allvarlig trend i vårt land. Se upp! Se upp Se upp!

    SvaraRadera