fredag 6 januari 2012

Svar till Emina Kolasevic.


EMINA KOLASEVIC ställer en fråga OM ISLAMOFOBI på newsmill:
-Varför ses vi praktiserande muslimer som dåliga människor?

Nu är det ju inte så lätt för alla oss som du ställer frågan till,att besvara den eftersom newsmill inte ger oss den demokratiska möjligheten.
Men här på min egen fria öppna sida ska jag besvara dig.

Du skriver:
-"Jag är den dåliga muslimen i samhällets ögon.
Jag är muslim och känner till, samt har erfarenhet från olika muslimska grupperingar i Sverige och Europa."

1. "Jag är muslim..."
I vårt fria gamla Sverige är vi MÄNNISKOR. Inte vår religion.

2. Du gömmer dig bakom ett hotfullt svart tält.
DU stänger ute OSS.
I Sverige är vi klädda för väder och klimat, samt dölja våra privataste delar.
För övrigt är vi öppna mot våra medMÄNNISKOR. Vi visar oss ärligt som vi är, vårt minspel, vårt kroppsspråk, vårt uttryck, vår välvilja, vår sorg, vår ledsnad, vår karisma, vår omsorg, vårt intresse, vår ilska, vår värme, vår kyla, som de MÄNNISKOR vi är.

3. Du hävdar att du är god muslim, för du lever efter sharialagen som DU anser att den ska tolkas.
I Sverige lever vi efter våra juridiska lagar som är skapade av MÄNNISKOR för MÄNNISKOR.
Vi kan omöjligt lever efter olika lagar och tolkningar av den.

4.Sen ägnar du dig åt att berätta för oss vilka som är "bra muslimer", dvs Mehmet Kaplan (riksdagsledamot för Miljöpartiet), Helena Benaouda (ordförande i Sveriges muslimska råd) samt Omar Mustafa (generalsekreterare för Sveriges Unga Muslimer)och hur fina mänskliga kvaliteter de har, och att "de som ska lyftas fram som normen".

5. Medan Bahareh Andersson (kvinnorättsaktivist) och Dilsa Demirbag Sten (frilansjournalist) i dina ögon är långt ifrån "lagom", och jag antar att i dina ögon innebär det att de inte tillhör de "bra muslimerna".

Det du ägnar dig åt är ett fullkomligt vidrigt "vi och dom"-tänkande.
Möjligen skulle inte ens Reinfeldt/Lööf och Ullenhag älska dig för det.

15 kommentarer:

  1. Det som stör mig mest är att detta är den tredje "kräkartikeln" på Newsmill på kort tid som inte går att bemöta, samtliga riktade mot svenska folket. Fast det torde vara ren och skär självbevarelsedrift från deras sida då servrarna skulle haverera av belastningen annars?

    SvaraRadera
  2. Det som stör mig mest är min egen inställning. Första gångerna blev jag rosenrasande och tokgalen. Nu känns det mer som att jag inte ens förväntar mig att få uttrycka mig på newsmil.
    Är det bra eller dåligt för mig? Eller för newsmill?

    SvaraRadera
  3. Tänk på blodtrycket.......djupandning.....eller liknande.

    Har du inte märkt att det numera finns väldigt unga krönikörer, i alla tidningar, som skriver okunnigt om det mesta. Mest unga kvinnor (positiv särbehandling vid anställningsförfarandet?)(Tror att du vet vilka jag menar) Också någonting som ger mig krupp när man läser deras alster. Jag har därför numera ett selektivt läsurval.

    kkj

    SvaraRadera
  4. Hej och tack för din kommentar! Det är inte min mening att skapa ett "vi" och "dom" tänkande utan min avsikt är att få människor att reflektera över deras bild av muslimer i allmänhet och praktiserande muslimer i synnerhet eftersom just dem oftast anses vara de onda och dliga människorna. Jag avhåller mig från att döma vem som är bra och vem som är mindre bra eftersom det bara är Gud som vet. Önskar dig och er andra en fortsatt trevlig dag!

    Mvh, Emina Kolasevic

    SvaraRadera
  5. Roligt att du tog dig hit med svar, Emina, välkommen!
    Däremot förstår jag mig inte riktigt på din kommentar om att du "avhåller dig från att döma vem som är bra eller dålig muslim, det är bara Gud som vet".
    inte vet jag, men......
    När du skriver om Mehmet Kaplan (riksdagsledamot för Miljöpartiet), Helena Benaouda (ordförande i Sveriges muslimska råd) samt Omar Mustafa (generalsekreterare för Sveriges Unga Muslimer)att det är"de som ska lyftas fram som normen". Medan Medan Bahareh Andersson (kvinnorättsaktivist) och Dilsa Demirbag Sten (frilansjournalist) är långt ifrån "lagom".
    Vad betyder det att lyfta fram någon framför någon annan?
    Och de som är "lagom" hur långt bakom de som ska lyftas fram befinner de sig?
    När du skriver:" Det här är bara några exempel på de "bra" muslimerna, de som ska lyftas fram som normen. Jag skulle sätta dem på "lagom" i skalan, rakt i mitten." Och du säger att det bara är Gud som får döma - är du då inte inne på Hans område och tafsar, ärligt talat, Emina?
    En annan sak, skulle du personligen haft någor emot att yttrandefrihet och demokrati gäller på newsmill, dvs att jag skulle kunnat få ställa mina sakliga frågor till dig direkt där?

    SvaraRadera
  6. "Nu känns det mer som att jag inte ens förväntar mig att få uttrycka mig på newsmil.
    Är det bra eller dåligt för mig? Eller för newsmill ..."

    Det är väl bra för dig till så måtto att du kan lägga mer energi på de saker du kan förändra/styra eller hur? Det är "bara" att "gilla läget" ock arbeta efter de premisserna tyvärr.

    /Plutten

    SvaraRadera
  7. Nej, det gör "vi" inte. Är man tillräckligt förbannad och vet att man har rätten på sin sida, så hittar man alltid nya lösningar, varav din blogg, bland många, är ett exempel på det. Så cynism är inte likställt med uppgivenhet/handlingsförlamning.

    /Plutten

    SvaraRadera
  8. Carina , bra skrivet och bra kommenterat. Den där Emina, vem är hon? Vi kan ju inte veta om det är hon eller kanske hennes bror som döljer sig bakom skynket.
    Att hon är hjärntvättad därom råder det inget tvivel.
    Det är inte lönt att diskutera med en sådan, du kan lika bra ställa dig och prata med en vägg.

    Ha det gott, du gör gott ;)

    SvaraRadera
  9. Kan någon överhuvudtaget förstå,vad muslimer Islams drängar har i vårt fina land att skaffa dom har 52 egna länder att skapa sina dåd och konflikter uti så här har dom inget att göra,men dom får väl arbeta för sin försörjning i sina egna länder,har stjäl ju staten våra skattepenga till deras livstidsförsörjning,ändå för dom ett jävla liv om att allt är fel,åk hem parasiter och gaphalsar våra kulturer går ej ihop.

    SvaraRadera
  10. Kära Emina Kolasevic,
    Om du vill praktisera sharia lagar så finns det många mycket bättre länder att göra detta i än Sverige. Ditt inlägg i debatten visar klart och tydligt på din oerfarenhet och låga ålder och det faktum att du fortfarande lever i ett tryggt och demokratiskt Sverige. Jag tycker du ska flytta ned till Iran så kanske du får lite perspektiv på vad sharia lagar egentligen handlar om.

    SvaraRadera
  11. Stygge Sigge2012-01-07 01:43

    "Islam, denna absurda gudalära från omoraliska beduiner,är ett ruttnande kadaver som förgiftar våra liv".

    (Kemal Atatürk)

    SvaraRadera
  12. Ja, du Stygge Sigge, och inte kan de försvara sin religion.
    Här välkomnades en muslim att debattera läsa, lära och förstå, och hon kom in sa att hon inte sagt det hon sagt.
    Och vände och gick.
    Så när de själva delar in sig i dåliga och goda muslimer - är det då så märkligt att vi gör det?

    SvaraRadera
  13. En bra muslim - är en död muslim - enligt Koranen.

    SvaraRadera
  14. Stygge Sigge2012-01-08 03:40

    @Carina-Fina. Hon kommer nog tillbaka skall du se. Hav förtröstan. Musliman sitter nog just nu och slipar på sin "Taqyya". Eller blev hon "kränkt" tror du:-)))))

    SvaraRadera