onsdag 25 januari 2012

Strålande ansvarsfullt Migrationsverket.


ANDERS FOGELBERG, arbetsmarknadsexpert, Företagarna och KARIN EKENGER, arbetsmarknadsexpert, Svenskt Näringsliv, agiterar idag emot migrationsverket och Förnuftet på SvD

-"För tre år sedan införde Sverige förenklade regler för arbetskraftsinvandring från länder utanför EU.
Innan dess hade våra båda organisationer arbetat aktivt för en sådan förändring. Skälet var företagens behov av yrkeskunniga medarbetare, bland annat eftersom det är svårt för före- tagen att få fram viktig kompetens i Sverige och övriga EU."

Nu har alltså äntligen Migrationsverket beslutat om nya stoppregler för att "förhindra missbruk".
Applåder.
Och tack gode Gud för klarsynens seger över snöd idiotisk kortsiktig vinnings.

Inte oväntat anser debattörerna, som längtar efter billigaste arbetskraften, att "reglerna nu skärps, så att att de i praktiken stryper möjligheterna för små företag att anställa personer från länder utanför EU."
Och att.
-"Beslutet riktas mot vissa branscher (hotell och restaurang, service, bygg, bemanning, handels- branschen, jord- och skogsbruk samt bilverkstäder)."

Menar dessa båda skribenter, med handen på hjärtat, att Sverige och hela Europa inte förmår skaka fram "viktig kompetens" inom hotell och restaurang, service, bygg, bemanning, handels- branschen, jord- och skogsbruk samt bilverkstäder???
Vad är det för förnekelse dessa två människor lever i.

När Europa håller på att gå under av finansiell kris och arbetslöshet, då är deras svar på detta - mer arbetskraft från länder utanför Europa.
????????????????????????????????????????????????????????????
Migrationsverket kräver att företag inom nämnda branscher och alla nystartade kan garantera lön för hela anställningstiden vid ansökan om arbetskrafts- invandring.
Strålande.
Och självklart.
Drygt 93 000 (!) fick uppehållstillstånd i Sverige förra året.
Om de åtminstone har ett arbete när de kommer som Migrationsverket bestämt så slipper Sverige, och vi hårt prövade skattebetalare, slita för livslång försörjning av dessa.

SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar