onsdag 4 januari 2012

Speciella inträdeskrav för kommunpolitiker i Borlänge.


Avpixlat skriver:
-I Borlänge vill kommunens revisorer granska integrationsenheten för att förstå varför så många som 80 procent av alla flyktingar, anhöriga och andra invandrare går direkt från integrationsprocess till försörjningsstöd (socialbidrag).

För att få svar på denna komplicerade matematik om varför somaliska analfabeter är så lite efterfrågande på svensk arbetsmarknad, har kommunens förtroendevalda revisorer tvingats anlita en revisionsfirma för att utföra en särskild granskning av socialnämndens enhet för försörjningsstöd.

4 kommentarer:

  1. Vilket innebär ännu större kostnader för Borlänge,när räkningarna från "REVISONSFIRMAN" dyker upp...
    Hade jag blivit tillfrågad,skulle jag helt gratis förklarat,varför det blir som det blir..

    SvaraRadera
  2. De gillar nog inte olika svar.

    SvaraRadera
  3. Carina, jag misstänker att kommunledningen meddelar revisionsfirman vilket svar de vill ha på sin fråga. Troligen något liknande som vår superintelligenta chefredaktör på Södermanlands Dumheter Göran Carstorp.
    Han har hela förloppet klart för sig när han skriver sin Nyårskrönika, "Varför blev Gadaffi så dum"? något hans sjuåriga dotter lär ha sagt. Han fortsätter på sidan 8 i papperstidningen på nyårsafton 2011 med att själv konstatera detta. Under 2012 kan vi räkna med många händelser och fenomen, som måste sättas in i sina sammanhang och få en förklaring."Varför diskrimineras till exempel människor på grund av namn, religion eller hudfärg på arbetsmarknaden"? Detta skriver den som är ansvarig utgivare för denna tidning med ca 75 medarbetare i skiftande arbetsuppgifter, bland annat i ett tryckeri som är ett dotterföretag. Tror denne journalist att en tidning har så helt andra arbetsuppgifter att det är helt OK att anställa enbart svenskar. Det karlfan säger är, att på andra arbetsplatser
    diskrimineras invandrare. Men snälla herr Carstorp, det som kommer först vid alla platstillsättningar är kompetensen, sedan uppträdande, språk, social kompetens och hur man förväntas att kunna anpassa sig till arbetet och sina arbetskamrater. När det då till enklare jobb finns många sökande, så får givetvis den som verkar passa in bäst på allt detta jobbet. Oavsett invandrare eller inte. Tyvärr så är det inte så ofta invandrarna anses vara bäst lämpade, särskilt inte sådana, som vill att man tar särskild hänsyn till deras religion. Tyvärr finns inte den här krönikan på webbtidningen, men jag tror att jag ska försöka göra ett inlägg om det här på Petterssons. Fast först får du storyn här Carina, för att du är så fantastisk på att få ihop minst fyra inlägg per dag. Det är beundransvärt. Samma takt som Pettersson, men han säger åtminstone att han sköter sitt jobb också, men han är ju sin egen chef.

    SvaraRadera
  4. Jag hade inte sett Carstorps krönika på sn.se men Pettersson hade gjort det och kommenterat. En kommentar som fick stå kvar. Det var ju nyårsafton trots allt och min syn är inte längre vad den har varit.
    Men jag kan ge dig länken till hans krönika om någon skulle vara intresserad av vad den innehöll. Jag ser tyvärr på min kommentar att jag inte anger så särskilt noggrant, att herr Carstorp själv ännu inte har någon nybyggare på sin tidning, trots ca 75 medarbetare.
    http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.1302816

    SvaraRadera