söndag 22 januari 2012

Jag hatar dom som utan anledning bara stjäl mitt land.



Igårkväll sände SVT en musikhyllargala, P3- Guld.
Vi gillar musik, Björn och jag, när vi inte har annat att göra så tittar vi på hans PC, letar upp gamla skatter. Ovärderliga och oförglömliga musikaliska pärlor, som nu sist Danny Kaye och Louis Armstrong, jääklars vilken himmelsk njutning, When the saints go marching in, i en tolkning som får änglarna att rå-bugga på molntussarna.
Därför fastnade vi en stund vid tv-galan. Och blev grusamt olyckliga.

Såhär skriver idag mästertyckarenAnders Björkman:
- "Varför SVT sänder detta taffliga jippo?
Det beror väl på att man vill vara hygglig mot systerföretaget Sveriges Radio. Någon annan anledning kan knappast finnas.
Jag orkade bara med en halvtimme, sedan blev för plågsamt. ."

Det är inte det att jag har min unga rebelltid bakom mig, den som dom är mitt i, för jag kan efter att ha lyssnat in Kapten Röds hittar; Trasig, Ju mer dom spottar, Du e la go´, Vi tar inga order, Kallakalacka osv, visst inse att det här är ungt, studsigt, färskt och rätt oprövat.
Men unga människor är så uselt FATTIGA.

Hur kan man skriva så många ord, så många innehållsrika, uttrycksfulla och meningsfulla låttexter som man vill beröra med, och sen när man ska tacka för ett pris på en scen så låter det:
-"Ähhhh....... shiiiittttt......ähhhh.......jäääävvvvvlarrrsssss.......äähhh....faaaaaan asså.....
Mikrofonen lämnas över till en annan bandmedlem som ska förmedla sina innersta känslor:
-"Ähhhh....... shiiiittttt......ähhhh.......jäääävvvvvlarrrsssss.......ääähhhhh.....faaaaaan asså.....

Men det som river sönder mig är Korrektheten.
SVT och SR har ett syfte.
Ett PK-syfte.
Mångkultur ska slås i huvet på dom därhemma som vill sitta och underhållas i sina Ikeasoffor.
Så scenen äntras av oförsonliga judehatare, ömtåliga, yberkränkta svennehatare och invandrade slöjälskande ståuppare med egen svenskförakts-agenda.

Vi som tror att det Sverige som vi är en del av, det som vi älskar, vårt blågula hemland är vårt, vi ska bara ta det jävligt lugnt asså och dra oss baklänges.
För det här landet är deras nu. Inte vårt tillsammans. Utan bara deras.
Vi tillhör det asgamla förgångna, vi kan begrava oss under mossan utanför den nerruttnade faluröda pissslöjliga stugan.
Och det har dom all rätt till.
För det har Reinfeldt /Lööf/ Ullenhag, aftonbladet, TV4 och SVT sagt, så de så.

GP

6 kommentarer:

  1. Har gett många rådet,att skaffa en digital ASTRA-mottagare...Råder ger jag också er två.Först därefter kan ni själva välja vad ni vill se..Men är framförallt inte längre beroende,av de svenska propagandakanalerna.
    Skriver detta eftersom jag igår kväll,bläddrade genom olika kanaler,och fann ett show-program med Louis Armstrong och hans uppträdande från början av 60-talet.Ett märkligt sammanträffande,när jag läste att ni tittat på samma artist !!
    Det som också skiljer Sverige från vissa andra Europeiska länder,är att NYHETSRAPPORTERINGEN av någon underlig anledning,ofta är raka motsatsen,till vad vi i "Absurdistan" får oss serverat...

    SvaraRadera
  2. Försöker kämpa emot, försöker tänka att det inte kan vara möjligt, att "det" snart går över. Det där med hoppet som inte överger en....
    Men du är klok du Lars, och mår antagligen bättre, mycket bättre, av din Astra, än vad jag gör med korrektheten i mitt vardagsrum.

    SvaraRadera
  3. Underbart skrivet Carina, jag återkommer efter att ha ätit middag, eldat i pannan och börjat lite på min Blogg för dagen. Appropå andra nyhetsrapporteringar, vilket svenskt media har tagit upp något om det planerade terrordådet mot JFK-flygplatsen utanför New York?
    Jag bara frågar jag.

    SvaraRadera
  4. Olli, så glad du gör mig, tusen tack!
    Ja, man har allt lite annat att pyssla med också, även om vi nu har lite tomrum och faktiskt rätt händelsefattigt, sen riksclownen juholtaren försvann.

    SvaraRadera
  5. Och apropå musik, jag köpte för några månader sedan Logitech´s Squeezebox Duet behövs ingen dator bara internetanslutning, och koppla den sedan till din stereo, som jag har gjort med den i sovrummet, i vardagsrummet har jag anslutit den till Logitech´s http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorhogtalare/LTZ906/logitech-hogtalarsystem-z906
    .
    Rekommenderas skarpt, aldrig mer propaganda eller reklamradio.
    All sorts musik och även nyheter ( och även polisradio från USA, Kanada, Australien) från jordens alla hörn, om man kan tala om hörn när det gäller något som är runt.
    Sök, efter musiken eller musikern du vill lyssna på och du skall finna.

    (xbenedictx)

    SvaraRadera