måndag 9 januari 2012

Här snackar vi verklig riktigt överjävlig kränkthet.

Den tidigare direktörn på danska Utrikesministeriet och nuvarande ambassadören i Kina, 59-årige Friis Arne Petersen, har fått en skriftlig varning av UM, efter att en anställd på ambassaden i Kina behandlades så kränkande att den unge mannen kissade på sig av skräck.

Svenska Kinapuffskränkningar - blaha- blaha.




BT

4 kommentarer:

  1. "en ansat på ambassaden i Kina blev behandlet så krænkende, at den unge mand tissede af angst"

    Säga vad man vill om daskarna, de hymlar inte om anställningsformerna. Undrar om fast anställd blir "hårdt ansat" på danska? :-)

    OnT: Friis Arne Petersen verkar vara ett riktigt praktarschel "I 2007 blev han eksempelvis, som ambassadør i USA, stoppet for spritkørsel, men blev ikke anholdt da han overfor amerikansk politi ved et skisportsted påberåbte sig diplomatstatus." Fiiin företrädare för Danmark.

    SvaraRadera
  2. Ja, det där med språk....
    Satt först och tyckte att unge mand tissede av angst lät lite gulligt!
    Fast det var det ju minst av allt, Hur kan kristiantyrannen få jobba kvar för Danmark?
    Helt obegripligt, han om nån, borde bli hårt ansat(t)!

    SvaraRadera
  3. Det är inte lätt med alla så kallade falska vänner mellan de skandinaviska språken, resultaten kan bli rätt dråpliga.

    Första gången jag checkade in på Kastrup satt en näpen liten danska i incheckningen och frågade "- Är ni röjare (rygere)?" Varvid jag höll på svara "- Nej, jag är rätt lugn när jag flyger."

    Jag tycker också att de kunde göra nåt åt alla tillbud (tilbud) på flygplatsen, det är inget man vill vara med om när man flyger.

    Man kan tycka att med den danska frigjordheten skulle få till det och man kan tycka att det är lite påträngande att de hela tiden ska upplysa om bristen av erfarenhet "- Oskuld (undskyld)!"

    SvaraRadera
  4. Å, så roligt Argus! Tänker på en middag i Sydjylland, när jag bjöd sönerna på middag. Varje gång servitrisen gav mig nåt så log jag brett och sa artigt -"Tack så´mycke!".
    Hon blev lite stelare varje gång.
    Efteråt sa dansken i sällskapet att servitrisen förmodligen uppfattat : Tack smukke!
    Alltså satt jag och sa "tack snygging" till den unga flickan varje gång hon serverade mig nåt.

    SvaraRadera