onsdag 28 december 2011

Sneseglaren Cantwell har slagsida igen.



Oisin Cantwell har bara ett öga.
Därför är det inte oproblematiskt att läsa hans kolumner om du är lyckligt försedd med två.

Under förespegling att rädda vårt rättssystem, hänger han sig idag åt det trendigaste kulturmarxistiska angreppet på Sveriges demokrati just nu; nämndemännen.
Varför då?
Jo, enkelt.
Cantwell har nämligen upptäckt att nämndemän är inte bara V, S, M, MP, FP, C och KD.
Det finns några SD också.
Järnspikar.
Då blir det ju demokrati.
Cantwell:
-"En svensk domstol har alltså år 2011 domare som företräder ett parti som anser att alla invandrare ska kastas ut ur Sverige, pläderar för rasåtskillnad och avskyr homosexuella."

Detta mina vänner, är Aftonbladets stolta journalistik, full av de grövsta lögner, förtal och regeringsmyter. Tydligare blir det aldrig, och jag begråter svensk press.

Nämndemän är en garant för att jurister (av alla politiska färger) inte ska kunna härska oinskränkt i domstolarna och att allmänheten ska ha insyn i rättsprocessen.
Jag känner en nämndeman.
Hon är jurist, är ett under av klokhet, vidsyn, insikt och briljans.
Hennes integritet och ambitionsnivå är skyhög och hon lägger all tid i världen på att studera varje enskilt fall.
Trots att vi inte röstar på samma politiska parti, är hon den som jag med all trygghet skulle lägga min personliga säkerhet i händerna på.

10 kommentarer:

  1. I Malmö sitter en Imam som nämdeman han tror att han kan anmäla jäv i rättegångar när han känner de åtalade. Undrar hur många mål han då kan bevista!?

    Han heter Ayoub Chibli.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  2. Sigge circus i svensk rätt., jag tror inte det är sant!?!

    SvaraRadera
  3. Jo dessvärre så är det sant. I Sverige är allt tokigt sant verkar det som.
    Läs detta om du pallar :(
    http://petterssons.bloggsida.se/politik/innan-onsdag-far-vi-se
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  4. Carina jag blev så glad när du skrev om Aftonrodnadens journalist eller vad han nu är Ojsan Klantwell, du hade ju skrivit så bra att jag nästan önskade att jag fått vara där och se.
    Under förespegling att rädda vårt rättssystem, hänger han sig idag. Är det verkligen sant, har han äntligen förstått vad andra tycker om honom och tagit konsekvensen av det. Jag tittade en gång till men jag hade ju läst rätt, "hänger han sig idag". Tyvärr så var det ju inte så, det kan ju uttalas på annat vis också. Men synd va det, och djävligt nära. Hoppas han ser detta!

    SvaraRadera
  5. Skulle mycket väl kunna bli: -"En svensk domstol har alltså år 2021 domare som företräder ett ideologi som anser att alla infödda ska kastas ut ur Sverige, pläderar för rasåtskillnad och avskyr homosexuella."

    Tre ändringar och en helt annan innebörd. Fast det där med infödda kan vara lite överdrivet, vilka skulle annars dra in skattemedel?

    OnT: Nämndemannasystemet är som du säger en demokratisk garant för insyn och verklighetsförankring. Man kanske skulle förändra sättet på vilket de utses istället?

    SvaraRadera
  6. Olli, så det kan bli! Tack för dagens goda skratt, jag såg den inte komma ha-haha!!!!!

    SvaraRadera
  7. Hoppas du inte missförstod mig. Du har skrivit alldeles rätt angående svenskan och grammatiken, men det blir ändå som det blir i betraktarens ögon, eller i mitt fall lite mer än ett öga. Det blir som man först ser det, sedan såg jag naturligtvis vad det var, men jag valde att plocka fram det humoristiska. Det går förbaske mig åt den här tiden och med all den skit vi vänder på varje dag. Roligt att höra att du kunde koppla av på gamla Gran Canaria. Det tycktes som en evighet det du var borta, men var det inte mer än två veckor, jag skulle tippa på tre. Ha det och glöm inte bort att ett gott skratt på någon annans bekostnad, förlänger livet.

    SvaraRadera
  8. Det där med homosexuella, gäller väl i allra högsta grad de muslimska nämndemän vi har. Jag kan inte tro att det finns i närheten av det hat mot homosexuella som muslimerna har. Där har ju t.o.m. våra präster i Broderskapsrörelsen, tagit bort de partier i sin verksamhetsbeskrivning, som de hade innan några muslimer kom in där.
    Sen har vi ju det här med klantillhörighet, det exkluderar ju inte nämndemän, och det är mycket starka band. Så Aftonrodnaden borde nog istället ta upp de andra partiernas muslimska nämndemän istället. Ett sätt att se på saken från min aspekt. Jag är inte heller någon varm vän av dessa nämndemän, som ju nästan bara består av politiker. Endera så unga att de inte mycket förstår, eller så gamla att de inte förstår att de inte längre förstår. Det utesluter givetvis inte, att en del kan vara riktigt bra. Undantag finns inom allt.

    SvaraRadera
  9. Ojsan Klantwell? Det var mitt i prick, det lånar jag gärna av dig Olli!
    När det gäller svenskan så kör jag på gamla meriter från realskolan, flummet i nya gymnasiet gav dessvärre ingen påfyllnad. Så, det finns utrymme för grammatiska floppar. Överseende önskas!

    SvaraRadera
  10. Ojsan Klantwell. Vilket lämpligt namn han har fått ;o) Den lånar jag också! Tack!

    SvaraRadera